Mandekogebogen

Julebag: Pleskner-småkager

Klassiske småkager med et twist.

Julen er småkagernes tid og mens vaniljekranse, brunkager, klejnerne og alle de andre klassikere er en sikker vinder - så kan man godt prøve noget 'nyt'?

Og med nyt, så mener jeg at prøve nye opskrifter på småkager, som har været populære helt tilbage som minimum i begyndelsen af 1900-tallet.

Nemlig pleskner!

Og herunder får du en rigtig lækker og nem opskrift med de klassiske plesknere, som har fået et pift af jul og lidt citrus!

ANNONCE

Pleskner med limeskal

Sprøde og lækre!

20 portioner 22 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk lime, økologisk
  • 1½ dl flormelis
  • 2 dl havregryn
  • 100 gram smør, smeltet
  • 2 stk æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1½ tsk kanel
  • 1½ tsk kardemomme

Fremgangsmåde

  1. Ganske simpelt - pisk alle ingredienserne sammen og tilsæt revet skal fra limefrugten!
  2. Varm ovnen til 180 grader.
  3. Brug ca. 1/2 spiseskefuld af dejen pr. småkage og smør det så tyndt ud som muligt i en lille cirkel på et stykke bagepapir.
  4. Bag dem, indtil de er gyldne i siderne og har små lufthuller på toppen - det tager ca. 10-12 minutter alt efter din ovns temperament.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt