Mandekogebogen

Ardbeg lancerer Wee Beastie: en 5-årig whisky til deres faste sortiment

Et lille bæst?

Mens Ardbeg har brugt den seneste stykke tid på at lancere forskellige limited editions såsom Drum og Blaaaack, er de nu på banen med et lille bæst, som bliver en fast del af deres regulære sortiment.

Ardbeg Wee Beastie.

Den er lagret på loroso Sherry-fade og tidligere bourbonfade. Whiskyen bærer præg af en intens og kraftfuld røget smag. På trods af relativt kort lagringstid på blot fem år lader den livlige, intense og kraftige røgede whisky sig ikke begrænse af alderen.

Den bliver bedst beskrevet som 'et monster af en dram', så vi kan godt være ærlige at sige, at den bider lidt i ganen - og det er store ord for en Ardbeg, da de ellers ikke blege for at skrue op for røgen og intensiteten.

Den har aromaer af friskkværnet sort peber, frisk fyrtræsharpiks og stærke noter af røg samt en eksplosiv smagsoplevelse af chokolade og tjære. Smagspaletten åbner desuden for en anelse saltet smag, der langsomt aftager, før smagen af drammen afrundes.

Og whiskyen skal være med til at åbne flere døre for Ardbegs indgang til cocktail-universet, hvor den røgede whisky kan bruges til mange til.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at Ardbeg-fans vil elske denne whisky og dens pirrende udtryk. Fadende, der er valgt til whiskyen, gør det ideelt at nyde den rent eller som lækker hovedingrediens i en kraftfuld røget cocktail” siger Dr. Bill Lumsden, som er direktør for Whisky Creation hos Ardbeg.

Ardbeg Wee Beastie er tilgængelig hos udvalgte whisky- og vinspecialister til en vejledende udsalgspris på 479,95 kr.

ANNONCE
Ardbeg Wee Beastie 5-års whisky

Farve: Lys gylden
Næse/duft: Meget klar, frisk og urteagtig. Hint af vanilje, pære, friskkværnet peber, honningglaseret skinke. Stærk tyrkisk kaffe, saftig fyrtræsharpiks. Blandet med vand kommer flere urteagtige-noter frem såsom jernurt og fennikel sammen med anisfrø, grønne æbler og læder.
Smag: En rig og eksplosiv smag bestående af chokolade, tjære, kreosot og røget bacon efterfulgt af en smag af halspastiller, eukalyptus og mere anisfrø.

Finish: En omsluttende fornemmelse med hint af kakao, karamel, salt og kød.
Fade: Tidligere bourbon og Oloroso Sherry
Styrke: 47,4%

ANNONCE
Ardbeg lancerer Wee Beastie: en 5-årig whisky til deres faste sortiment
Del

Seneste nyt