Bacon Fries med Baconnaise
Kan man få nok bacon?
Hvad enten du har tømmermænd, bacon-cravings, er snack-sulten eller noget helt fjerde, så går du aldrig galt i byen med lidt bacon. Og denne opskrift er en sikker vinder i forhold til at kurere al dårligdom! Bacon Fries med Baconnaise - en klassiker er født. En hybrid mellem stegt bacon og pommes frites!
Bacon Fries og Baconnaise
Kan man få nok bacon?
1 portion
45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 3000 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ingredienser
- 3 stk bagekartoffel
- 15 stk bacon
- 2½ dl rapsolie
- 1 stk æggeblomme
- 150 gram bacon, tern
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 210 grader. Begynd derefter på Baconnaise, da olien skal køle af først. En vigtig ting, når man skal lave mayonnaise er, at alle ingredienserne har samme temperatur. Stil derfor æggeblommerne ud på køkkenbordet.
- Læg baconternene på en pande og hæld olien over. Steg dem ved mellemvarme, indtil baconternene er helt gyldne og sprøde. Si ternene fra olien i et dørslag, og afkøl olien i vindueskarmen. Hak i mens baconternene fint til senere brug.
- Skræl kartoflerne og skær dem i aflange 'tændstikker', ca. 1,5 cm. i tykkelse. Rul baconskiverne omkring kartoffelstængerne og bag dem først i ovnen ved 210 grader almindelig ovn i 28-30 minutter. Sæt derefter grill på, indtil de er helt gyldne og sprøde i overfladen - hold øje med dem.
- Når olien er stuetempereret, hælder du æggeblommerne i en skål. Med et piskeris pisker du forsigtigt olien ind i æggeblommen - det kræver lidt tålmodighed og stamina. Når mayo'en har fået en flot, hvid farve og en tyk konsistens, hælder du den hakkede bacon i.