Mandekogebogen

Bacon Fries med Baconnaise

Kan man få nok bacon?

Hvad enten du har tømmermænd, bacon-cravings, er snack-sulten eller noget helt fjerde, så går du aldrig galt i byen med lidt bacon. 

Og denne opskrift er en sikker vinder i forhold til at kurere al dårligdom!

Bacon Fries med Baconnaise - en klassiker er født. En hybrid mellem stegt bacon og pommes frites!

ANNONCE
Bacon Fries med Baconnaise
ANNONCE

Bacon Fries og Baconnaise

Kan man få nok bacon?

1 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 3000 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk bagekartoffel
  • 15 stk bacon
  • 2½ dl rapsolie
  • 1 stk æggeblomme
  • 150 gram bacon, tern

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210 grader. Begynd derefter på Baconnaise, da olien skal køle af først. En vigtig ting, når man skal lave mayonnaise er, at alle ingredienserne har samme temperatur. Stil derfor æggeblommerne ud på køkkenbordet.
  2. Læg baconternene på en pande og hæld olien over. Steg dem ved mellemvarme, indtil baconternene er helt gyldne og sprøde. Si ternene fra olien i et dørslag, og afkøl olien i vindueskarmen. Hak i mens baconternene fint til senere brug.
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i aflange 'tændstikker', ca. 1,5 cm. i tykkelse. Rul baconskiverne omkring kartoffelstængerne og bag dem først i ovnen ved 210 grader almindelig ovn i 28-30 minutter. Sæt derefter grill på, indtil de er helt gyldne og sprøde i overfladen - hold øje med dem.
  4. Når olien er stuetempereret, hælder du æggeblommerne i en skål. Med et piskeris pisker du forsigtigt olien ind i æggeblommen - det kræver lidt tålmodighed og stamina. Når mayo'en har fået en flot, hvid farve og en tyk konsistens, hælder du den hakkede bacon i.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt