Mandekogebogen

Bacon-pølsehorn

Et twist på en klassiker!

ANNONCE

Pølsehornet. 

En gammel klassiker, som kan klare alt - hvad enten man har brug for en hurtig og velsmagende element i madpakken, eller har brug for proviant til at suge lidt af alkoholen til sig på festivaler. Eller bare som en lækker, nem aftensmad!

Men som altid har vi fundet en lille idé til, hvordan man kan gøre det endnu bedre - selvfølgelig, igen med bacon.

ANNONCE
Bacon-pølsehorn

Så simpelt, så godt.

Du kender uden tvivl den baconsvøbte pølse i den lokale pølsevogn, men hvorfor skal den begrænses til den franske hotdog? Den fungerer eminent som kernen i et pølsehorn, og bidrager med mere smag og mere saftighed.

"Men Rasmus, er det bacon nok?!"

 tænker du panisk. Nej, selvfølgelig ikke. Vi har peaket dejen ved at tilføre sprødstegt bacon, som sørger for, at hele paletten er beriget med den salte, røgede gris.

ANNONCE
Bacon-pølsehorn

Pølsehorn med bacon

En hellig sammensætning!

6 portioner 0 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 stk æg
  • 150 ml sødmælk
  • 50 gram smør
  • 250 gram hvedemel
  • 20 stk bacon, skiver
  • 6 stk pølser

Fremgangsmåde

  1. Vikl to skiver bacon stramt omkring hver pølse og bag dem i ovnen ved 180-200 grader varmluft, indtil baconen er blevet sprødere, eller pølserne er begyndt at sprække. Stil dem til afkøling.
  2. Sprødsteg det resterende bacon og læg det på fedtsugende papir.
  3. Lun derefter 150 g mælk i en gryde. Når mælken er lun, smuldres derefter en hel pakke gær ud i mælken - vi bruger en del ekstra gær i denne opskrift for at opnå større volumen, og dermed mere bacon-brød! Smelt smørret og bland i mælken.
  4. Tilfør derefter ægget, melen og den tørstegte bacon, som er brudt i små stykker. Lad dejen have 1/2-1 time.
  5. Ælt dejen grundigt på et meldækket bord og rul dejen ud til en cirkel. Størrelsen af cirklen skal kunne rumme 12 'slices' med samme bredde som en halv pølse.
  6. Skær derefter de 12 slices i dejen og læg en halv pølse på hver slice. Rul dejen op over pølsen og læg dem på en bageplade.
  7. Bag i ovnen i 16-18 minutter ved 200 grader.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt