Banana Cream Pie
Super Bowl-special!
Banana Cream Pie eller banantærte med vaniljecreme er en populær dessert og opskrift, som altid dukker op, når det årlige Super Bowl løber af stablen.
Det er en tung, lækker og cremet dessert, som er overraskende nem at sætte sammen - og så smager den bare vanvittigt godt!
Herunder får du en nem og klassisk opskrift på Banana Cream Pie - bananer og vaniljecreme, what's not to like?
Se opskriften herunder:
Banana Cream Pie
Super Bowl-opskrift!
6 portioner
2 timer
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 90 gram hvedemel
- 130 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- 3 stk æggeblomme
- 5 dl sødmælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 stk banan
Fremgangsmåde
- Lav først bunden ved at røre 50 g mel, 100 g smør og 50 g sukker sammen. Saml dejen ligesom en mørdej med ægget og læg dejen på køl i en time. Derefter fordel dejen ud på et smurt tærtefad og bag i 15 minutter ved 200 grader.
- Bland 40 g mel, 150 g sukker og salt i en gryde. Tilføj mælk under omrøring - varm langsomt op, mens du konstant rører med et piskeris. Lad det koge i ca. 2 minutter, eller til den har den ønskede tykkelse. Tag gryden af varmen.
- Pisk æggeblommerne i en skål ved siden af. Vend lidt af den varme creme i æggene, og vend derefter massen tilbage i gryden og bland. Pisk grundigt i 2 minutter. Tilsæt derefter 30 g smør og vanillesukker og pisk igen. Læg skivet banan på bunden og fordel cremen på bananerne. Bages i ca. 30-35 minutter ved 175 grader - uden at tage for meget farve.
- Toppes eventuelt med flødeskum rørt op med kakaopulver.