Mandekogebogen

Beef Chow Fun: 15 minutters asiatisk aftensmad med risnudler

Nem kantonesisk klassiker!

Klar på en hurtig omgang hjemmelavet takeaway på 15 minutter sprængfyldt med smag?

Så skal du prøve at lave den klassiske ret Beef Chow Fun.

Det er en kantonesisk ret, som har sit ophav i Guangdong i Kina, som er blevet verdenskendt over hele kloden på grund af sin nemme, hurtige og lækre tilbereding.

I al sin enkelthed er basen for en Beef Chow Fun risnudler - helt autentisk skal det være brede risnudler, som hedder Ho Fun eller Shahe Fen, alt efter hvor man er i verden.

Men gode, brede risnudler, som kan fås i tørrede udgaver i de fleste større supermarkeder fungerer super fint til formålet.

Udover risnudler skal man have tyndskåret oksekød, en nem soya-base og forårsløg og bønnespirer - eventuelt edamame-bønner for mere bid. 

Fang min opskrift på en klassisk kantonesisk aftensmad herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Beef Chow Fun

Nem og hurtig asiatisk aftensmad!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød + marinade
  • 200 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 2 spsk. soyasauce

Fyld og nudler
  • 200 gram risnudler

  • 1 tsk sesamolie (kan undlades)
Fyld og nudler
  • 3 stk forårsløg
  • 1 håndfuld edamame-bønner eller bønnespirer
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 3 spsk. soyasauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)

Fremgangsmåde

  1. Skær så tynde skiver af dit kød som muligt - du kan eventuelt tænke foran og fryse dit kød ned. Når det er let optøet igen, kan du skære papirstynde skiver af det. Vend det i en skål sammen med soya, revet hvidløg og majsstivelse. Lad det marinere i nogle minutter, mens du forbereder grøntsagerne eller op til en time.
  2. Riv ingefær og bland sammen med soya, riseddike og sukker. Stil klar til senere brug. Flæk dine forårsløg på langs og skær dem i mundrette stave. Pil dine edamame-bønner eller skyl dine bønnespirer og hav dem klar.
  3. Hvis nudlerne er tørrede, skal de lige småkoges i en 5 minutters tid i kogende vand. Bruger du friske risnudler (Ho Fun), skal de blot lige blancheres et minuts tid. Løft dem op og lad dem dryppe af i en si.
  4. Varm en wokpande op til høj varme med en sjat olie i - svits kødskiverne, som du løfter op af marinaden i et minuts tid på begge sider, indtil de er nogenlunde gennemstegte. Smid nu forårsløgene og bønnerne/spirerne på og hæld til sidst saucen i. Stir-fry i et minuts tid, hvorefter du smider nudlerne i og inkorporerer det i retten. Lad det småstege i nogle minutter og herefter er det klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce