Mandekogebogen

Bosch ErgoMixx stavblender (Test)

Kraftfuld, multifunktionel stavblender!

Stavblendere er lidt en hverdagsvenlig gadget, som bare skal kunne blende ting hurtigt og effektivt, uden at man skal have det helt store blenderglas frem.

Og hvis du leder efter en blender, som kan lidt udover det sædvanlige, så er Bosch er kommet på banen med en stavblender, som vil gøre den ofte lidt kedelige og oversete gadget til at blive inkorporeret mere i køkkenet.

Vi snakker Bosch ErgoMixx MS6CB61V1 som vi har fået fingrene i til test.

Og det er faktisk flere køkkenmaskiner i én, som man normalt ikke ser på en stavblender!

Mere om det i testen herunder:

ANNONCE
Bosch ErgoMixx MS6CB61V1 - Bosch ErgoMixx stavblender (Test) Bosch ErgoMixx MS6CB61V1

Smoothie-feinschmeckeri?

De fleste stavblendere kører med 1-2 forskellige hastighedsfunktioner, som til husbehov er rigeligt i forhold til at få konsistens på diverse ting såsom supper, frugtmos og lignende. Men denne stavblender har hele 12 forskellige hastigheder - og du tænker måske: er det nødvendigt?

I princippet ikke.

Men hvis du er typen, der laver rigtige mange smoothies eller generelt laver mad, som får/har en flydende struktur - så ved du også, at konsistensen er utrolig, utrolig vigtig.

Hastighederne kan udnyttes til netop at præcisere en bedre konsistens - eksempelvis hvis du skal blende en banan-is på frosne bananer og lidt mælk, så skal hastigheden være hurtig og effektiv med få omdrejninger, så du får knust bananerne hurtigt uden at massen ‘vander’ ud eller smelter.

Så på den måde er stavblenderen lidt en feinschmecker-sag, da man virkelig nørder i bund på konsistenserne på denne.

Som vi tidligere har været inde på i forhold til rengøring, så har denne stavblender et ‘lukket’ rum omkring skærebladene, som af og til godt kan være lidt mere besværlige at rengøre end en fritstående klinge.

Men det smarte ved denne her er, at hele hovedstykket kan gå direkte i opvaskemaskinen.

ANNONCE
Bosch ErgoMixx stavblender (Test)

Kraftfuld motor og vakuum

Selve motoren i stavblenderen er på hele 1000 watt, som gør, at den spytter ret effektive omdrejninger ud på ingen tid.

Normalt kan en stavblender godt ‘hoste’ lidt, hvis man forsøger at blende store mængder på én gang, men med denne stavblender rammer vi et niveau, som kan tackle de fleste udfordringer.

Hvor stavblenderen skiller sig ud fra flokken, er, at den går ind i kampen om at undgå madspild. I al sin enkelthed har selve motorsystemet på stavblenderen en vakuum-funktion, som gør, at du kan opbevare dine råvarer, blendede elementer og smoothies i længere tid.

Og ja, den kan også bruges til at vakuumere ting i poser, som du kan smide i din sous vide!

I praksis har det den funktion, at stavblenderen fjerner luften fra blenderboksen, som medfølger i pakken, og på den måde kan den minimere bakteriernes formering med en mindre atmosfære.

En af de mest vindende faktorer for mig ved denne stavblender er, at den gør brug af en teknologi, som kaldes Quattroblade.

I al sin enkelthed er knivene designet på en måde, så man undgår strint og sprøjt fra de ting, man blender - hvilket tit er et problem for mange stavblendere!

Og denne formår at minimere sprøjteriet gevaldigt - med mindre du selvfølgelig holder den helt lodret!

ANNONCE

Samlet vurdering

Bosch ErgoMixx MS6CB61V1 er bestemt en stavblender, som er designet til dig, der vil have en stavblender udover det sædvanlige - til dig, der gerne vil have mere rådighed over konsistensen i dit endelige resultat og desuden gør brug af vakuum-forsegling til dine madvarer på daglig basis.

Hvis du bare leder efter en simpel stavblender med 1 hastighed, så er den et overkill, men trods det har den stadigvæk en overskuelig pris.

Overordnet set er det en kraftfuld, multifunktionel blender, som formår at lette arbejdsopgaverne i køkkenet og får dine smoothies og supper til at sidde lige i skabet!

ANNONCE
Bosch ErgoMixx MS6CB61V1

Pris: 999 kroner

Køb den her (reklamelink)

Del

Seneste nyt

ANNONCE