Mandekogebogen

Test: Braun Powerblend 9 - en pokkers arbejdsdygtig blender

Vi har testet en heftig blender!

5 ud af 6 stjerner

Blendere kommer i mange former, størrelser og med mange forskellige funktioner - og mens der er masser af mulighed for at indgå diverse kompromis'er for også at få en smuk blender der pynter i designerkøkkenet, er Brauns tilgang anderledes funktionsorienteret: Braun Powerblend 9 er en stor og motorstærk klods, der er sat i verden for at få arbejdet gjort. 

ANNONCE
Braun Powerblend 9 - Test: Braun Powerblend 9 - en pokkers arbejdsdygtig blender Braun Powerblend 9

Og blende - det kan den altså. Hjertet i den massive blender er en motor med en effekt på 1600(!) watt, med mulighed for at tage vanvittige 45.000 omdrejninger i minuttet. 

Den store motorkraft kombineres med en slagfast kandeudført i det modstanddygtige Triton-plast og en solid fod, der med god tyngde holder blender og indhold helt fast placeret på underlaget. 

Styringen af blenderen er af den smartere slags - der er seks fuldautomatiske programmer, med hver deres madlavningsspecifikke programmering: Smoothie, suppe, hakker, knust is, frosne desserter og 'spreads' - altså smørepålæg. 

ANNONCE
Braun Powerblend 9 - Test: Braun Powerblend 9 - en pokkers arbejdsdygtig blender Braun Powerblend 9

Foruden programmerne er det også mulighed bare at vælge en simpel manuel tilstand, der enten kan køre med jævne rotationer eller pulserende. Og så en rengøringsfunktion. 

Alle ovenævnte funktioner kan gradueres med det store drejehjul i modten, der styrer hvor fint ingredienserne i blenderen skal hakkes - groft, medium eller fint. 

Funktionen der styrer teksturen kalder Braun for iTextureControl - og om der ligger nogle smarte algoritmer til grunde for funktionen - eller det bare er en ren mekanisk vurdering af, hvor længe en blender skal køre for at nå en vis tekstur tør jeg ikke gætte på - men det fungerer forbavsende godt.

ANNONCE
Hjemmelavet tomatsalsa på 1 minut - Test: Braun Powerblend 9 - en pokkers arbejdsdygtig blender Hjemmelavet tomatsalsa på 1 minut
Braun Powerblend 9 - Test: Braun Powerblend 9 - en pokkers arbejdsdygtig blender Braun Powerblend 9

Vi har før set kraftige og velfungerende blendere, men hvad der virkelig gør Braun Powerblend 9 til et godt bekendtskab, er den ekstremt arbejdsvillige motor, der når den sættes til arbejde på de forskellige programmer, løser de specifikke blender-opgaver til en virkelig tilfredsstillende grad: For eksempel smelter isen ikke, med knust-is funktionen - som den ville gøre hvis suppe-indstillingen blev valgt. 

Blenderen er en sand arbejdshest, der tonser velvilligt og ubesværet gennem selv rå rodfrugter, uden man er bange for om den holder til det. 

Braun Powerblend 9 er fantastisk effektiv - og det kommer med alene to ulemper - alt efter hvad man vægter i en blender: For det første er selve designet en smule bastant - og ikke noget der er sat i verden for at vinde designpriser - ja, en KitchenAid er umiddelbart smukkere. Den anden ulempe er maskinens ekstreme arbejdsdygtighed - forstået, at bagsiden ved medaljen af de store krafter, er en blenderstøj der er rigeligt høj, til at fylde et helt rækkehus med støj, når den er i drift. 

Pris og tilgængelighed

Braun Powerblend 9 ( Braun Powerblender JB9040 ) har en vejledende salgspris på 1.999 kroner. 

I skrivende stund forhandles den dog på KitchenOne.dk for 1.899 kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce