Mandekogebogen

Bruschetta med solmodne tomater og hvidløg

Simpel genialitet fra det centrale Italien.

Opskrift

(10 stk.)

6 store tomater

en håndfuld frisk basilikum

Et godt brød  (prøv "Nemme koldhævede flutes")

2 fed hvidløg

god olivenolie

salt + peber

Fremgangsmåde

Varm ovnen på 200 grader varmluft – med mindre du vil stege dem sprøde på en pande.

Hak tomaterne og basilikum fint og bland dem sammen. Krydr med salt og peber efter smag. Skær brødet ud i passende skiver og pensl dem med god olivenolie.

I ovn: giv brødene 5-10 minutter. Mærk efter – de skal være godt tørre, men uden at være helt som tvebakker.

På pande: steg den gyldne ved høj varme og mærk på sprødheden.

Pil skallen af hvidløgene og gnub dem på den ene side af brødet. Den sprøde overflade agerer en form for rivejern, så smagen af hvidløget trækker godt ind. Fordel tomatsalsaen på brødene og server straks!

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt