Mandekogebogen

Bruschetta med solmodne tomater og hvidløg

Simpel genialitet fra det centrale Italien - sprød og saftig Bruschetta.

Den italienske Bruschetta er en perfekt snack, da det kræver utrolig lidt arbejde for utrolig meget smag - man skal egentlig bare have et par lækre, saftige og solmodne tomater, frisk hvidløg og enten frisk eller daggammelt brød.

En herlig klassisk tapas-kreation, som både giver syre, knas, sødme og en utrolig lækker haps i én mundfuld.

Herunder får du en lækker grundopskrift på de bedste bruschetta - så bliver det ikke nemmere!

Brug eventuelt mine nemme, koldhævede flutes til opskriften!

ANNONCE

Bruschetta

Tapas-lækkerier.

10 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 stk brød (se opskrift i artikel)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie, til pensling
  • 1 tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hak tomaterne og basilikum fint og bland dem sammen. Krydr med salt og peber efter smag. Læg blandingen i en si, så tomaterne kan dryppe lidt væske, mens du forbereder resten.
  3. Skær brødet ud i passende skiver og pensl dem med god olivenolie.
  4. Giv brødene ca. 5-10 minutter i ovnen. Mærk efter – de skal være godt tørre, men uden at være helt som tvebakker.
  5. Pil skallen af hvidløgene og 'riv' dem på den ene side af brødet. Den sprøde overflade agerer en form for rivejern, så smagen af hvidløget trækker godt ind. Fordel tomatsalsaen på brødene og server straks!
Del

Seneste nyt