Mandekogebogen

Burnt Ends

Kødverdenens svar på slik!

Burnt ends er en populær kødret, der stammer fra USA, især fra den sydlige del, hvor barbecue er en kulinarisk tradition. Denne ret er en delikatesse for elskere af røget kød og er kendt for sin intense smag og unikke tekstur.

Burnt ends laves traditionelt ved at skære de yderste dele af et slowcooked og eller røget kødstykke, normalt fra oksebryst, nakkefilet eller svinebryst.

Disse ydre dele af kødet får ekstra tid på grillen, hvilket resulterer i, at de udvikler en skorpe af krydderier og røg, der giver dem en kraftig og karamelliseret smag. Dette ydre lag er ofte det mest smagsfulde og teksturrige på grund af den langsomme tilberedning og krydderierne, der bruges.

Men hvis man ikke lige har tid til at vente på små bidder af en større steg? så kan man lave sine egne Burnt Ends fra starten af!

Herunder får du en skøn og nem opskrift på Burnt Ends, som er kødverdenens svar på slik - smagfuld, mørt og snakset. 

Til formålet har fået fingrene i en ny udskæring fra Dyrbar, som går under navnet krogmodnet plankesteak - en smart udskæring, som er en flækket nakkefilet, som både kan bruges som steg eller i tern til Burnt Ends.

Fang opskriften herunder - her finder ud opskrifter på Barbecue-rub og Barbecue-sauce.

Burnt Ends i ovn?

Det kan sagtens lade sig gøre - brug blot samme fremgangsmåde som grillen med almindelig ovn. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Burnt Ends

Kødslik!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 kilo plankesteak (eller nakkefilet)
  • 1½ dl barbecue-krydderi (se opskriften længere oppe i artiklen)
  • 1½ dl barbecuesauce (fang opskriften i artiklen længere oppe)
  • 60 gram smør
  • 1 dl honning eller mørk sirup

Fremgangsmåde

  1. Skær din nakkefilet eller planksteak ud i tern på cirka 3-4 centimeter. Vend dem grundigt med barbecue-rub og smid dem i et fad eller en foliebakke. Giv dem et drys salt.
  2. Nu skal de grilles ved 110 grader indirekte varme i 2 timer og 30 minutter.
  3. Nu hælder du smør, barbecuesauce og honning sammen med kødternene og vender det hele godt rundt - så sætter du låg på fadet/bakken, så det lukker tæt. Brug enten stanniol, låg eller lignende, som passer til formålet. Nu skal de grilles i 2 timer og 30 minutter ved 160 grader indirekte varme.
  4. Når tiden er gået, tager du låget af og giver dem yderligere 30-35 minutter, hvor du lige rører rundt i sagerne og fordeler karamelliseringen. Herefter er kødet klar til at blive spist!
Del

Seneste nyt

Annonce