Mandekogebogen

Chicken Calzone

Nem og lækker calzone med kylling og spaghetti.

Calzone eller indbagt pizza blev for alvor populært i 80'erne, hvor man lavede brød med fyld bagte dem i ovnen.

I starten var en calzone mest af alt bare pizzafyld pakket ind i et stykke brød - og det smager jo bare genialt godt.

Eksempelvis min klassiske opskrift på pizzamand-klassikeren, Calzone - en nem og lækker opskrift med ost, tomatsauce og mozzarella.

Denne gang er jeg gået lidt anderledes til værks og kombineret en af mine nemme pastaretter med Calzone - en lille fusion, hvor man får lækker, smagfuld kylling med spinat, champignon, spaghetti og cremefraiche.

Det smager fantastisk og er en opskrift, som er nem at lave - dejen er simpel, fyldet er simpelt og så skal de to egentlig bare mødes i en indbagt pizza. 

Af og til får man lidt 'hjemve' fra sin gamle pizzamand, og her havde/har vi i Vestjylland en restaurant, som lavede en 'Musti' - dette er lidt en afart eller inspiration af denne for at få lidt smagen af de gamle dage på bordet.

Følg med herunder og få min opskrift på den perfekte calzone med kylling.

Se foldeteknikken til denne Chicken Calzone herunder:

ANNONCE
Form en dejcirckel, læg fyldet langs midten og fold toppen og bunden lidt indover fyldet.  - Chicken Calzone Form en dejcirckel, læg fyldet langs midten og fold toppen og bunden lidt indover fyldet.
Læg siderne indover og lad den mødes på midten. - Chicken Calzone Læg siderne indover og lad den mødes på midten.
Klem samlingen sammen og pres enderne let sammen, så fyldet lukkes inde.  - Chicken Calzone Klem samlingen sammen og pres enderne let sammen, så fyldet lukkes inde.
Udskriv opskriften

Calzone med kylling

Nem og lækkert!

4 portioner 1 time, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
  • 350 gram hvedemel
  • 3 dl vand
  • 15 gram gær
  • ½ tsk fint salt

Fyld
  • 300 gram kyllingebryst
  • 100 gram babyspinat
  • 100 gram champignon (brune)
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram spaghetti
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk oregano
  • 150 gram frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Opskriften giver 2 store calzones, som er nok til ca. 4 personer. Start med at lave dejen ved at opløse gær i vandet - tilsæt hvedemelet efterfulgt af salt og rør sammen enten på røremaskine eller i hånden. Den skal have ca. 6-7 minutter, indtil den begynder at slippe kanterne af skålen - hæld den ud på et meldrysset bord og lad den hæve med et viskestykke over i 1 time.
  2. Når dejen er sat til hæven, går du straks i gang med fyldet, da det skal køle godt af - snit løg og hvidløg fint, skær champignon i skiver og skær kyllingebryst i strimler.
  3. Sæt også gerne vand over til spaghetti og kog dem al dente efter anvisningerne på pakken - spaghetti, båndpasta pasta, macaroni etc. fungerer allesammen.
  4. Sæt to pander over - svits kylling på den ene sammen med lidt salt og peber og 1 tsk. oregano, og svits løg og hvidløg på den anden.
  5. Når kyllingen er brunet af og tilberedt, stilles denne til side - når løg og hvidløg er blevet klare i farven, tilsættes champignon i skiver og brunes lidt af, så de smider væsken.
  6. Tilsæt nu babyspinat og lad det falde helt sammen - tilsæt herefter den stegte kylling, den kogte pasta og krydr med salt og peber og 1 tsk. oregano ekstra.
  7. Sluk for panden og hæld cremefraiche over, og vend det lige rundt, så det bliver cremet - hæld nu massen over i en stor skål eller fad og stil den til afkøling ved vinduet resten af hævetiden.
  8. Tænd ovnen på 210 grader. Efter hævning deles dejen i to og rulles ud til to store cirkler - fordel fyldet langs midten af begge cirkler og top af med mozzarella. Bøj dejen lidt indover i toppen og bunden af hver cirkel, og bøj herefter siderne indover fyldet, så de samles på midten - sørg for at lukke samlingen grundigt.
  9. Læg dem på en bageplade med bagepapir - du kan vælge om du vil have lukningen opad eller ned, det kommer ikke så nøje. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter - giv den gerne varmluft de sidste 10 minutter for ekstra farve på skorpen. Lad dem køle let af, inden du skærer dem ud.
Del

Seneste nyt