Mandekogebogen

Chimichurri Steak

En simpel og nem måde at fremhæve smagen af din udskæring.

En god bøf går man aldrig galt i byen med - men hvordan er det nu lige, man får den til at spille hovedtangent på en god og simpel måde?

Vi har for nyligt fået fingrene i en række lækre udskæringer fra Dyrbar, hvor den Instagram-venlige udskæring 'Tomahawk' fik mundvandet til at løbe.

Her skal man virkelig lade kødet komme til sin ret, og her kan man bruge en teknik, som stammer fra det argentinske køkken.

Det eneste man skal bruge er kødet - velstegt naturligvis - og så skal man ellers blot lave en chimichurri og pensle over de udskårne stykker bøf.

En chimichurri er i al sin enkelthed en slags oliedressing eller relish, hvor man blender persille, hvidløg, chili, eddike og olie sammen - en meget smagfuld sag, der både bidrager med krydderi til kødet, men også fremhæver smagen af kødet.

Simpelt enkelt og lækkert!

Du kan bruge alskens udskæringer fra oksekød - ribeye, tykstegsbøf, Cote de Boeuf, t-bone og generelt alle slags udskæringer, du gerne vil have til at stå i midten af det hele.

En Tomahawk, som vi har brugt i denne opskrift, er en ordentlig kraftkarl af en krogmodnet stykke oksekød, der kan give lidt sved på panden i forhold til, hvordan man lige får den stegt på grund af størrelsen.

Men en god måde at gøre det på, er med reverse searing - fang opskriften herunder på en god, solid omgang Chimichurri Steak.

Her finder du opskriften på Chimichurri.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chimichurri Steak

Bøf-klassiker!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk god bøfudskæring (i dette tilfælde tomahawk fra dyrbar)
  • 2 spsk. olivenolie, til stegning
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 stk chimichurri, se opskriften i artiklen

Fremgangsmåde

  1. Bøffen skal steges efter 'forskrifterne' for den enkelte udskæring - vi havde fingrene i en Tomahawk Steak, som er en ordentlig sag!
  2. En Tomahawk kan steges med Reverse Sear-teknikken eksempelvis - forvarm din ovn til 130 grader. Dyp dit kød for overskydende væske og kødsaft og smid den på en rist over en bradepande. Nu skal den være i ovnen, indtil den har en kernetemperatur, som er et par grader lavere, end hvordan du ønsker din bøf. Så hvis du vil have medium-rare, skal kernetemperaturen være 48-50 grader.
  3. En god ting at bruge er et stegetermometer, så du ikke steger i blinde - da en Tomahawk-udskæring på de ca. 1300-1500 gram skal have mellem 35-40 minutter i ovnen ved 130 grader. Stik dit termometer ind, så du rammer ca. tæt på benet for bedste måling.
  4. Lad den hvile i 5 minutter, når den kommer ud af ovnen - mens du varmer en pande op til knaldhøj varme. Drys et pænt lag groft salt på bøffen, giv panden en sjat olie og karamelliser begge sider af bøffen i 1-2 minutter på hver side. Lad den hvile i 4-5 minutter, hvorefter du kan skære den ud i tynde, lækre skiver.
  5. Fordel din chimichurri over skiverne inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce