Mandekogebogen

Chokoladekiks

Sprøde og cremede!

Mens jeg tidligere på året eksperimenterede med, hvorvidt man kunne lave sine egne Digestive-kiks - hvoraf jeg fik kreeret den perfekte opskrift på en hjemmelavet version - så falder tankerne nu på den lidt mere søde kiks.

Nemlig chokoladekiks med creme!

Du ved, de gode gamle Prince-kiks med sprøde bunde og cremet chokoladefyld.

Jeg har eksperimenteret mig frem til en nem og lækker opskrift, som kombinerer den sprøde kiks med et nemt og velsmagende chokoladefyld.

Opskriften tager udgangspunkt i en almindelig, mørk chokolade - men du kan også lave det med mælkechokolade. Så skal der bare lidt mindre fløde i, for at ganachen sætter sig!

ANNONCE

Chokoladekiks

Nemme og sprøde!

10 portioner 52 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 120 gram hvedemel
  • 30 gram havregryn
  • 2 spsk. flormelis
  • 60 gram koldt smør
  • 1 knsp. fint salt
  • 2 spsk. mælk
  • ½ tsk kakaopulver
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, havregryn, salt, kakao og flormelis i en blender eller foodprocessor og kør den helt fin. Hele stykker af havregryn kan også sagtens gå, det giver blot et lidt mere rustikt udseende.
  2. Skær smørret i små stykker og smid i blandingen og blend det, indtil det bliver en smuldrende masse.
  3. Hæld massen ud på bordet og spæd til med lidt mælk - den skal blot lige kunne samle sig, den skal ikke æltes.
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og ram en tykkelse på ca. 0,5-1 centimeter.
  5. Læg den udrullede dej i køleskabet i 30 minutter.
  6. Lav i mellemtiden chokolade-ganache-fyldet - hak chokoladen fint og hæld i en skål. Kog fløde op til kogepunktet og hæld det over chokoladen, mens du pisker med et piskeris. Lad den køle af en smule, hæld den på en pose og smid den eventuelt i fryseren, indtil kiksene er kølet af, så den når at sætte sig og blive klar til at smøre på kiksene.
  7. Forvarm ovnen til 180 grader. Udstik kiksene med en kop, en udstikker eller et glas og læg cirklerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter, indtil de begynder at blive let gyldne. 'Dejresterne' efter udstikningen kan du trykke sammen igen, rulle ud på nu og udstikke igen - indtil der ikke er mere dej.
  8. Lad dem køle helt af og smør så ganachen på og sæt kiksene sammen. Du kan sagtens spise dem med det samme - de bliver bare lidt ligesom en lækker, smeltet issandwich, hvor fyldet klemmes udover siderne. Hvis du derimod giver dem 5-10 timer eller natten over, så sætter de sig lidt mere som klassiske Prince-kiks.
  9. Opbevares i en lufttæt beholder. Kikseportionen kan holde sig plus-minus en uges tid. Når man har med sprøde kiks og cremet ganache at gøre, så bliver kiksen allerede blødere på andendagen - hvilket ikke gør noget skidt faktisk! Det gør, at de får en lækker, blød cookie-agtig fornemmelse!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt