Mandekogebogen

Cowboytoast

Nemme toast med oksekød og bløde løg!

Cowboytoast er en ægte klassiker på nem mad-fronten og den lille sult - en simpel toast med hakkebøf eller hakket oksekød med bløde løg svøbt i toastbrød.

De kan bruges til en hurtig aftensmad, til madpakken eller en nem frokost eller mellemåltid i en travl hverdag - og så smager de godt både kolde og varme. 

Der findes to måder at lave cowboytoast på - den ene er at smøre den rå oksefars ud på brødet og bage det som en hakkebøf i ovnen.

Den anden er at tilberede kødet som fars på en pande og så samle den efterfølgende - denne opskrift guider dig til begge opskrifter!

Nemt, hurtigt og enkelt - perfekt til børnefamilien og en travl hverdag. Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Cowboytoast

Nem klassiker

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk toastbrød eller surdejsbrød, skiver
  • 200 gram hakket oksekød
  • 1 spsk. ketchup
  • 2 tsk worchestershiresauce
  • ½ tsk cayennepeber eller chiliflager
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk salt + peber
  • 2 stk løg
  • 2 spsk. smør
  • 2 tsk balsamico-eddike
  • 4 stk ost i skiver (cheddar eller alm. ost)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bløde, karamelliserede løg, da de tager længst tid. Skær dem i så tynde strimler som muligt, og steg dem på en middelvarm pande i smeltet smør. Lad det småstege i 20 minutter, indtil de falder sammen - tilsæt efter 10 minutter lidt salt og peber samt balsamico (eller alternativt lidt sukker til at karamellisere).
  2. Bland ingredienserne til farsen - tilføj hvidløgspulver, salt, peber, worchestershiresauce og ketchup. Nu kan du gøre to forskellige ting: 1) Forvarm ovnen til 200 grader og smør farsen fordelt på fire skiver brød. Bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er gennemstegte. 2) Steg farsen på en pande, indtil du har gennemstegt kødet som en slags 'tør' millionbøf.
  3. Gældende for begge to teknikker er, at man nu lægger bløde løg fordelt ovenpå kødet, efterfulgt af det andet stykke brød med ost lagt på. Klem dem sammen og smid dem i en panini-grill eller en toastmaskine, indtil de er gennemstegte og sprøde. Server straks eller afkøl og brug som madpakke.
Del

Seneste nyt

ANNONCE