Mandekogebogen

Crispy Sticky Duck

Sprød og snasket and med five spice-nudler!

Hvis du leder efter en nem og hurtig opskrift på asiatisk aftensmad, som vækker minder til god takeaway eller måske en mad-rejse i Asien?

Så skal du prøve min opskrift på Crispy Sticky Duck - Det er en syndig lille sag, hvor man kombinerer smagen af 'five spice', en god stickysauce og et sprødt, pankopaneret andebryst.

Selve det famøse koncept med krydderiblandingen 'Five Spice' stammer fra det kinesiske køkken og består oftest af stjerneanis, sichuan-peberkorn, fennikelfrø, kanel og nelliker.

Sammen udgør de en ret omfattende smagseksplosion af salt, sødt, surt, bitter og umami. 

Man kan lave krydderiet selv ved at blande den nævnte krydderier, og ellers kan man købe det færdigblandet - derfor vil opskriften herunder have en lyn-version og den med de hele krydderier!

Crispy Sticky Duck er nem at sætte sammen og tager ikke mere end 15 minutter.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Crispy Sticky Duck

15 minutters genialitet!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

Panko-andebryst
  • 2 stk andebryst
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 stk æg
  • 2 dl panko-rasp
  • 1 dl fritureolie/solsikkeolie

Nudler
  • 250 gram æg-nudler

Krydderiblanding 1 (vælg 1 eller 2)
  • 1½ tsk five spice-krydderi

Krydderiblanding 2 (vælg 1 eller 2)
  • 2 stk stjerneanis
  • ½ tsk fennikelfrø
  • ½ tsk kanel, stødt
  • 0,3 tsk nelliker, stødt
  • ½ tsk chiliflager (eller sichuan-peberkorn, hvis du har det)

Stickysauce
  • 1 spsk. citronsaft/limesaft
  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl vand
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 2 spsk. brun farin

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne skindet fra andebrysterne (det kan du eventuelt stege sprødt og toppe retten af med, men det er ikke et must). Bank den lidt fladere med en kødhammer eller lignende, så du får en mere jævn overflade og højde.
  2. Pisk et æg sammen i en dyb tallerken og hæld panko-raspen i en anden dyb tallerken. Krydr det ferske andebryst med lidt salt (eventuelt lidt stødt fivespice, hvis du har det) og vend brystet i majsstivelsen, derefter i ægget og til sidst i panko-raspen.
  3. Kog eller opblød nudlerne efter henvisningerne på pakken og hav dem klar - varm i mellemtiden en pande op med solsikkeolien og en lille gryde ved siden af.
  4. I den lille gryde svitser du hvidløg og ingefær i et minuts tid i lidt olivenolie - bland ingredienserne sammen til din stickysauce og opløs majsstivelsen heri. Hæld nu denne masse i den lille gryde sammen med de krydderier du vælger. Hvis du vælger krydderi-version nummer 2? Så kan du enten vælge at støde de hele krydderier, eller fiske de store krydderier op igen efter kogning. Lad det simre og tykne i 4-5 minutter.
  5. Steg andebryst ved middelhøj varme i 3-4 minutter på hver side (mindre, hvis det skal være rødlig), og lad det herefter hvile. Tag et par spiseskefulde af din stickysauce og gem til senere, mens resten vendes sammen med nudlerne.
  6. Hæld nudlerne i bunden af 2 skåle - drys eventuelt med lidt sesamfrø - og skær dit andebryst ud i mundrette skiver og top dem på nudlerne. Hæld resten af din stickysauce på toppen af anden og afslut eventuelt med lidt fintsnittet forårsløg. Server!
Del

Seneste nyt

Annonce