Mandekogebogen

Dobbelbagt sød kartoffel

Ekstra kærlighed til den søde kartoffel.

Søde kartofler er en fantastisk spise - egentlig er det faktisk slet ikke en kartoffel, men derimod en rodfrugt/grøntsag, som dyrkes i Asien.

Den har fået sit navn, da den minder lidt om kartoflen i udseende og konsistens, inden den bliver tilberedt - efter tilberedning har den foruden sit flotte orange 'kød' også en sød og cremet smag.

Man kan lave det på mange måder - amerikanerne bruger dem som tilbehør til Thanksgiving, hvor man får sweet potatoes aka. yams, som er smagt til med julekrydderier og toppet med ristede skumfiduser.

Herhjemme spiser vi dem tit som 'bagte kartofler' eller som sweet potato fries

Men en ekstra god måde at tilberede dem på, er ved at dobbeltbage dem.

Det fungerer på den måde, at man bager den hele i skrællen som ved normale bagte kartofler, men derefter skraber kødet ud, blander det op med lækkerier og afbager det i skrællen.

Cremet, lækkert og velsmagende!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Dobbelbagt sød kartoffel

Cremet og lækker sweet potato!

2 portioner 1 time, 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time, 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 2 stk sød kartoffel
  • 100 gram revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.)
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk salt + peber
  • 4 spsk. cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)

Pynt
  • 1 håndfuld friske krydderurter (eksempelvis purløg, persille etc.)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Læg et dybt snit i hver sød kartoffel, som går ca. 2/3 ned i midten. Pensl dem grundigt med olie og stil dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Søde kartofler varierer meget i størrelsen, men en god almindelig sød kartoffel skal have ca 70 minutter - stik en gaffel ned i snittet og mærk efter, om den er blevet helt blød.
  3. Når de er bagte, tages bradepanden ud af ovnen - men hold ovnen varm på 200 grader varmluft.
  4. Skrab forsigtigt kødet ud af kartoflerne uden at ødelægge skrællen (af dekorative årsager!) - mos det grundigt med en gaffel til en grov mos og tilføj alle ingredienserne til fyldet. Rør det grundigt sammen.
  5. Fyld nu fyldet tilbage i den tomme skræl, så den får lidt top på - så får både dem cremede midte og lidt ekstra varme på toppen. Bag dem ca. 10-12 minutter, hvorefter du er klar til servering - eventuelt med lidt purløg på toppen.
Del

Seneste nyt

Annonce