Mandekogebogen

Farserede porrer

Ægte mormor-opskrift!

Farserede porrer er en rigtig omgang klassisk mormormad. Det er en nem og lækker ret, som desværre er gået lidt i glemmebogen hos mange i forhold til at få den ind i hverdagen.

Det er en herlig ret, hvor man får møre, velsmagende porrer svøbt i en saftig fars med sprød rasp-overflade. 

Det er hyggeligt, dansk og familievenligt.

Da det er en ret, som kan være lidt svær at få noget fond og bouillon på - eksempelvis kan porrevandet dog bruges som base til en brun sovs - så kan du finde inspiration til, hvordan du får en brun sovs som tilbehør her - sådan laver du forskellige slags brun sovs. 

Herunder får du min opskrift på farserede porrer, som giver saftigt kød, sprød skorpe og en perfekt mør porrer i midten.

Porrer er en meget overset spise i hverdagskøkkenet - men med den rette tilberedning får man en utrolig dyb og lækker smag.

Det er den slags opskrifter, som du lige finder frem til aftensmad, når du skal imponere bedsteforældrene, eller lige vil have en nostalgisk omgang mad fra dine besøg hos bedsteforældre.

Tricket til en god farseret porre er at rulle den i bagepapir - bagepapiret har en god slip-let-effekt, så du kan rulle farsen om dine møre porrer lidt ligesom når man ruller en roulade fra det søde køkken.

Fang min opskrift på de bedste farserede porrer herunder - ægte bedstemor-mad!

ANNONCE
Farserede porrer
Udskriv opskriften

Farserede porrer

Dansk klassiker!

2 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 2000 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 400 gram svinefars
 • 1 stk løg
 • 3 stk porrer
 • ½ dl sødmælk
 • 1 stk æg
 • 2½ spsk. hvedemel
 • 2 dl rasp
 • 80 gram smør, til tilberedning
 • 0,8 tsk fint salt
 • ½ tsk muskatnød, revet
 • 1 stk æg, til panering

Fremgangsmåde

 1. Skær den helt grønne top af porren og del hver porre i 2-3 stykker alt efter, hvor store du ønsker de farserede porrer. Sørg for at skylle dem grundigt og tjekke for jord i folderne.
 2. Bring en halv liter vand i kog og smid 20 g smør ned i vandet - tilsæt de skårne porrer og lad dem småkoge/pochere i 5-6 minutter. Tag dem op af vandet og afkøl.
 3. Rør farsen sej med saltet i nogle minutter - skær løget i mindre tern og blend det sammen med sødmælken til en puré. Det er en god måde at få løget i dejen uden at få hele stykker i. Tilsæt herefter ægget og rør grundigt rundt, inden du tilsætter muskatnød og hvedemel. Lad det stå på køl i 20-30 minutter og sætte sig.
 4. Læg et stykke bagepapir på bordet - læg en klat dej på (så du ca. får 6-8 stk i alt) på og glat den ud til en lille firkant, som kan omslutte et stykke porrer. Læg porren i midten af farsen og rul farsen sammen omkring porren til en pølse med bagepapiret - læg dem på køl igen i 10 minutter.
 5. Pisk ægget sammen til en dyb tallerken og hæld raspen i en anden - tag de farserede porrer ud en efter en og vend først i æg og dernæst i rasp, så de er helt dækket.
 6. Varm panden op med resten af smørret til middelhøj varme - læg dine farserede porrer på panden og steg dem i ca. 12-16 minutter alt efter størrelsen og tykkelsen på dine porrer. De skal være gyldne hele vejen rundt, så vend dem hyppigt - tilsæt eventuelt mere smør!
Del

Seneste nyt

Annonce