Mandekogebogen

Firecracker Chicken

Spicy kylling på 15 minutter.

En velkendt klassiker på takeaway-fronten er den famøse Firecracker Chicken - det er i al sin enkelthed en nem ret med kylling, hvor man steger dem sprøde og coater dem i en stærk blanding af chilisauce.

Det er den slags retter, man lige kan bikse sammen på 15 minutter - og så smager det fantastisk.

Som navnet antyder, så er vi i den stærke ende af skalaen på chilistyrken, men det kan du altid selv justere efter præferencer.

Jeg bruger en sriracha-sauce til opskriften, da den er tilpas afstemt og 'river' godt i næsen.

Men du kan også eksempelvis vælge at bruge en lidt sødere chilisauce.

Kyllingestykkerne bliver vendt i majsstivelse efterfulgt af æg, hvilket giver en lækker, sprød overflade, som 'suger' al den gode marinade til sig.

Fang opskriften herunder på noget hjemmelavet takeaway på ingen tid. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Firecracker Chicken

Spicy og nemt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram kyllingebryst
  • 2½ spsk. brun farin
  • 1½ spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1 fed hvidløg, revet
  • ½ tsk salt + peber
  • 2½ spsk. sriracha (eller din favorit-chilisauce)
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 stk æg
  • 4 dl solsikkeolie, til stegning
  • 2 dl hvide ris

Fremgangsmåde

  1. Sæt risene over at koge, da de ca. ofte tager 12-15 minutter at færdiggøre.
  2. Sæt olien over i en gryde og varm det op til høj varme - ca 170 grader.
  3. Mens olien varmer op: bland eddike, brun farin, revet hvidløg, salt, peber og sriracha i en skål. Bland det godt sammen, indtil brun farin er opløst.
  4. Skær kyllingebrysterne i mindre tern og hæld dem i en pose med de 2 spsk. majsstivelse - ryst godt, så de alle bliver dækket. Klæk ægget ud i en dyb tallerken, pisk det sammen og smid kyllingestykkerne heri efter majsstivelsen.
  5. Efter at være blevet dyppet i majsstivelse efterfulgt af æg, skal du stege dem 1-2 minutter i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde - læg dem på fedtsugende papir kortvarigt efter stegning.
  6. Varm derefter en pande eller wokpande op til middelhøj varme og kog marinaden op - når det bobler, tilsættes de sprøde kyllingestykker og coates i nogle minutter. Derefter er de klar til at blive serveret på toppen af nykogte ris!
Del

Seneste nyt