Mandekogebogen

Chicken Pie

Saftig tærte med sprød overflade!

Hvis du mangler inspiration til en lækker, saftig simreret, som passer til alle årstider - så er chicken pie en sikker vinder. En solid kombination af saftig kylling, hvidvin og timian beklædt med et sprødt låg af butterdej. What's not to like?

Ofte går tærten også under navnet Chicken Pot Pie, da det nemlig er lidt en god sammenkrydsning af en gryderet og en tærte i ovn.

Der findes mange måder at lave tærte på, hvor vi normalt er mest vant til en hjemmebagt tærte, som har en tærtebund, man enten afbager inden fyldet, eller blot bager i ovnen med hele molevitten.

Men der er også en række forskellige slags pies og tærter, hvor man egentlig bare indkapsler sit fyld med et sprødt låg på toppen.

På den måde får man lidt en opskrift, som minder lidt om en mellemting mellem stuvning og tærte - lidt samme opskrift og teknik, som når man laver en crumble i det søde køkken.

Her topper man blot fyldet af med et låg af et sprødt element. 

Det samme gør sig gældende med en traditionel chicken pie, hvor man lige topper en kylling kogt mør i hvidvin og timian med afbagt butterdej for at få lidt mere konsistens i spil.

Selve tilgangen med butterdejslåg kan bruges til mange forskellige tærter og med mange forskellige slags kød. 

Fang opskriften herunder på en god, hjemmelavet tærte med kylling. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chicken pie

Saftig tærte med sprød overflade!

4 portioner 1 time
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 200 gram champignon
  • 1½ tsk timian
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl mælk
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 2 stk porrer
  • 3 stk gulerod
  • 3 stk bladselleri
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 plade butterdej
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Varm en spsk. smør op i en gryde. Svits timian, kylling, porrer, champignon, bladselleri og gulerødder – sæt efterfølgende temperaturen ned og lad det simre i 5 minutter. Hæld melet over grøntsagerne og steg det hele godt i gennem.
  3. Tilfør derefter hvidvin, bouillon og mælk, og simr videre i nogle minutter – smag derefter til med salt og peber. Lad det hele simre i gennem i 10-12 minutter.
  4. Herefter hæld fyldet over i en tærteform eller høj pande, hvorefter du ruller butterdejen ud på toppen. Lav eventuelt nogle mønstre og riller – både for udseendet, men også for sprødheden.
  5. Bag i ovnen 20-25 minutter, eller indtil dejen er godt sprød og gylden.
Del

Seneste nyt

Annonce