Mandekogebogen

Chicken Pie

Saftig tærte med sprød overflade!

Hvis du mangler inspiration til en lækker, saftig simreret, som passer til alle årstider - så er chicken pie en sikker vinder. En solid kombination af saftig kylling, hvidvin og timian beklædt med et sprødt låg af butterdej. What's not to like?

Chicken pie

Saftig tærte med sprød overflade!

4 portioner 0 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 200 gram champignon
  • 1½ tsk timian
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl mælk
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 2 stk porrer
  • 3 stk gulerod
  • 3 stk bladselleri
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 plade butterdej
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Varm en spsk. smør op i en gryde. Svits timian, kylling, porrer, champignon, bladselleri og gulerødder – sæt efterfølgende temperaturen ned og lad det simre i 5 minutter. Hæld melet over grøntsagerne og steg det hele godt i gennem.
  3. Tilfør derefter hvidvin, bouillon og mælk, og simr videre i nogle minutter – smag derefter til med salt og peber. Lad det hele simre i gennem i 10-12 minutter.
  4. Herefter hæld fyldet over i en tærteform eller høj pande, hvorefter du ruller butterdejen ud på toppen. Lav eventuelt nogle mønstre og riller – både for udseendet, men også for sprødheden.
  5. Bag i ovnen 20-25 minutter, eller indtil dejen er godt sprød og gylden.
Del

Seneste nyt