Mandekogebogen

Pita med kylling

Lækker klassiker med hjemmebagte pitabrød.

Pita med fyld er en velkendt klassiker, hvad enten vi snakker hurtig aftensmad i hverdagen eller en solid omgang tømmermændsmad eller 'fuldemad' på vej hjem fra byen.

Den findes i mange forskellige afskygninger og med mange forskellige slags fyld - en rigtig klassiker er selvfølgelig pita med kebab

En god pita og et godt pitabrød er for mig i hus, hvis man har styr på 3 ting - brødet, hovedelementet og dressingen.

Har man disse tre ting i skabet, så har du en god pita - så kan diverse ekstra fyld, grønt, smagsgivere og lignende blot hjælpe med lidt ekstra smag og konsistens.

Denne gang har jeg kastet mig over en anden klassiker - nemlig pita med kylling.

Den kan laves på mange forskellige måder, men for at få den opgraderet til en hjemmelavet luksus-version?

Så har jeg lavet hjemmebagte, luftige pitabrød, som fyldes med pankopaneret kyllingebryst og estragon-mayonnaise. Det er hovedelementerne, og allerede der smager den fantastisk.

Men for at få den helt op på niveau, så fuglene synger - så har jeg tilføjet avocado, blandet salat, agurk, tomat og rødløg. 

Simpelt, lækkert og uimodståeligt - dette pitabrød med kylling kan serveres både lunt og koldt. Lunt er dog ekstra lækkert!

Opskrift på hjemmebagte pitabrød.

Fang opskriften herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pita med kylling

Pitabrød med sprød panko-kylling og estragon-mayo

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 4 stk pitabrød, se opskrift længere oppe
 • 2 stk kyllingebryst
 • 1 stk æg
 • 2 dl panko-rasp
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1 dl hvedemel, til panering
 • 1 tsk salt + peber
 • 1 stk avocado
 • 2 håndfuld salat, tomat, agurk, skiveskåret
 • 1 stk rødløg
 • 1½ dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
 • 2 tsk estragon, friskhakket

Fremgangsmåde

 1. Bag dine pitabrød efter henvisningerne i opskriften længere oppe - de må gerne være lune, men skal ellers være afkølede. Bland din mayonnaise sammen med friskhakket estragon (du kan også bruge tørret, så skal den bare trække en times tid), og lad det trække, mens du forbereder resten. Smag til med lidt salt, peber og måske citronsaft.
 2. Flæk dine kyllingebryster på midten, så du får 4 tynde stykker kylling - det giver mere sprødhed og hurtigere tilberedning.
 3. Hæld hvedemel i en dyb tallerken og tilføj salt, peber og cayennepeber. Klæk ægget ud i en anden tallerken og pisk sammen. En tredje tallerken fyldes med panko-rasp.
 4. Dyp kyllingen i melblandingen, efterfulgt af det sammenpiskede æg og til sidst i pankoraspen.
 5. Varm en pande op med en gavmild portion smør eller olie - og steg dine kyllingebryster i ca. 3-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
 6. Snit dine grøntsager, rødløg i mundrette skiver. Flæk dine pitabrød og smør grundigt med estragonmayo på begge sider - fyld op med grønt i bunden. Brug en brødkniv og skær tynde strimler af pankokyllingen - brødkniven gør, at paneringen ikke så nemt ryger af. Læg dem i pitabrødet og top eventuelt med mere mayo (eller lidt sriracha, det har aldrig skadet!).
Del

Seneste nyt

Annonce