Mandekogebogen

Foccacia lavet på maskmel

Bagværk med restprodukter fra øl- og whisky-brygning!

Circular Food Technology har i 2019 kickstartet deres nye koncept Agrain, som går ud på at genbruge restprodukter fra ølbrygning og whisky-destillering til økologisk mel - hvor 40 tons af restproduktet blot kasseres hvert eneste år, så har Agrain forvandlet restproduktet til genanvendeligt mel!

Læs mere om konceptet lige her.

Og jeg har eksperimenteret lidt med melet allerede, hvoraf de forskellige produkter er: Pilsner, Whisky, IPA og Stout.

Da de er meget protein- og fibreholdige, så skal de blot tilføres til din melblanding i nogenlunde samme ombæring, som hvis du tilføjer fuldkornsmel eller rugmel. Tommelfingerreglen er 10 procent af melblandingen. Jeg har skruet lidt op for mængden, da man i de her små banditter godt kan trække lidt mere smag fra maskmelet - whisky-udgaven af maskmelet trækker gerne lidt mere væske, da den ellers kan blive lidt mere bastant i konsistensen end Stout-udgaven.

Jeg har i første omgang eksperimenteret lidt med at lave små varianter af foccacia, hvori jeg har inkorporeret maskmel udvundet fra Stout-produktion og Whisky-destillering.

Se opskriften herunder!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Foccacia på maskmel

Nyt og innovativt!

8 portioner 1 time, 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram hvedemel
  • 30 gram maskmel, stout
  • 30 gram maskmel, whisky
  • 20 gram gær
  • 4½ dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 1½ spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet og tilsæt olivenolien.
  2. Ælt herefter hvedemelet i væsken, så det bliver en sammenhængende masse.
  3. Del nu grunddejen i to lige store dele - den ene portion tilsættes whisky-maskmel og den anden portion får stout-maskmel.
  4. Ælt dejene og tilføj eventuelt ekstra hvedemel - de skal æltes på maskine ved middelhastighed i ca. 10 minutter, indtil dejen begynder at slippe skålen.
  5. Hæld dem ud på køkkenbordet, giv den lidt ekstra æltning i hånden, så du har føling med konsistensen. Lad nu dejene hæve i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Form herefter dejene til seks (eller eventuelt flere små eller færre større versioner) boller.
  6. Fold dejens kanter på hver enkelt bolle indover sig selv, så den bliver spændt ud med samlingerne nedad mod bagepapiret.
  7. Klem den forsigtigt sammen og tilføj ønsket fyld.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i ca. 12-15 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce