Mandekogebogen

General Tso's Chicken

En ægte fastfood-klassiker i hjemmelavet version.

General Tso's Chicken er navnet på en verdensberømt takeaway og fastfood-klassiker, som er bedst kendt indenfor det kinesisk-amerikanske køkken.

Det er en ret, som har været en vigtig brik i forbindelse med at få folks øjne op for det kinesiske køkken ved at fusionere det med det amerikanske køkken, da asiatiske familier immigrerede til USA og skulle etablere sig for mange år tilbage.

Det er stadig uvist helt præcist hvorfra denne opskrift stammer - men rygterne går på, at den opstod i Hunan-provinsen i Kina og er opkaldt efter en respekteret kinesisk militærleder, General Tso.

Uanset sit ophav, så smager den faktisk - og tager ikke mere end 20 minutter at lave!

Det er sprød kylling svøbt i en sticky, krydret og potent sauce, som så bliver serveret på toppen af ris. 

Du kan både bruge kyllingebryst og udbenet lår til opskriften - det er den slags retter, der ikke tager meget længere at lave, end det tager at få risene kogt.

General Tso kylling er et nemmere og bedre alternativ til takeaway, når man kan lave det hjemmelavet på ingen tid!

Tricket er, at man først steger kyllingen sprød i majsstivelse i en pande med olie eller en gryde med olie til friturestegning, hvorefter de hurtigt vendes i den klistrede sauce.

På den måde bevarer kødet sin sprødhed, samtidig med at den får et lag ekstra smag og konsistens.

Der findes mange forskellige måder at lave den på - men den nemmeste og hurtigste er at vende kyllingestykkerne i majsstivelse, da de giver den hurtig sprødhed. 

Følg med herunder for en uimodståelig omgang kinesisk takeway - hjemmelavet! 

ANNONCE
Udskriv opskriften

General Tso's Chicken

Sprød og sticky kylling!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød og stegning
  • 600 gram kyllingebryst
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie
  • 1½ dl majsstivelse

Marinade
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 spsk. risvinseddike (eller æblecidereddike)
  • 1 tsk chiliflager, røde
  • 2 dl bouillon (kylling eller grøntsags)
  • 1 tsk majsstivelse
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 2 fed hvidløg, revet

Tilbehør
  • 4 dl hvide ris
  • 1 håndfuld sesamfrø + friskhakket forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over til risene og kog dem efter anvisningen. Skær din kylling ud i små mundrette bider - bland alle ingredienserne til marinaden på nær majsstivelse. Hæld det over kyllingen - når kyllingen har fået en tur med marinaden, er det klar til brug (men du kan også vælge at marinere det 1 time eller 2 for mere smag.)
  2. Varm en gryde op med fritureolien til ca. 170 grader - si kyllingestykkerne fra marinaden (gem marinaden til senere!) og vend dem i en skål med majsstivelse, så alle stykker har fået et godt lag. Friter dem 1,5-2 minutter i portioner og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Hæld marinaden i en wokgryde og tilsæt bouillon og 1 tsk. majsstivelse - bring i kog, indtil den tykner. Smag til med salt, syre og sukker. Når saucen er tilpas sirupsagtig og smager af en masse, vendes de sprødstegte kyllingestykker i saucen og vendes hurtigt rundt et par gange, indtil saucen dækker. Servér straks for bedst sprødhed på hvide ris med finthakket forårsløg og sesam på toppen.
Del

Seneste nyt