Mandekogebogen

Glaseret svinebryst

Når simremad får lidt ekstra kærlighed!

I de mørke vintertimer kræver det lidt ekstra kærlighed på tallerkenen, når man skal overleve de mørke timer og den lange ventetid til forår.

Og her er slow food perfekt til at sprede lidt smil på køkkenbordet.

Når man taler om slow food eller langtidstilberedte ting, så handler det om at give eksempelvis kød lang tid i ovnen/gryden ved svag varme.

På den måde opnår man mørt kød, som ikke bliver tørt. 

Eksempelvis langtidsbraiseret svinebryst.

Men hvis man lige vil forkæle smagsløgene lidt ekstra?

Så kan man lige glasere svinet op i soya og honning!

Det giver en fantastisk smag, der minder lidt om en uhellig samhørighed mellem spareribs, shortribs og generelt alle de lækre udskæringer, hvori der indgår 'ribs'.

Tilbehøret kunne fint være lidt fintskåret rødkål, snittet hokkaido og rød peberfrugt, som lynsvitses på panden, tilsættes soya og ahornsirup, efterfulgt af sesamfrø og græskarkerner!

Opskriften tager afsæt i min opskrift på Langtidsbraiseret svinebryst - når denne opskrift er i hus, så kan man gå i gang med følgende.

ANNONCE

Glaseret svinebryst

Dans på smagsløgene!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram svinebryst
  • ½ dl soyasauce
  • ½ dl honning/ahornsirup
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet ud i små skiver af ca 1-1,5 cm.
  2. Varm en pande op på middelvarme med lidt olivenolie.
  3. Steg svinebrystet let gyldent i olien, hvorefter du skruer lidt op og tilfører smørret.
  4. Vend herefter kødet, så den anden side bliver brunet i smørret.
  5. Hæld soya og honning udover kødet på panden og lad det bruse op, hvorefter du skruer ned på mellemvarme igen.
  6. Lad det karamellisere en smule, ,en sørg for, at det ikke brænder på - ryst panden flere gange, så alle overflader bliver glaseret.
  7. Når væsken er meget sirupsagtig og klæber sig til kødet, så tag det af panden og servér straks.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt