Mandekogebogen

Langtidsbraiseret svinebryst

Smørmørt kød, der passer sig selv i ovnen!

I en tid hvor Sous Vide-teknikkerne florerer i hjemmekøkkenet, så er det nu skønt at vende tilbage til klassikerne en gang i mellem - eksempelvis braiseringen.

Det er jo i al sin enkelthed blot en tilberedningsmetode, hvor steger sit kød i en væske ved svag varme over længere tid. 

Jeg havde fødselsdagsgæster i weekenden og tænkte, at de skulle forkæles lidt ekstra. Derfor tog jeg til den lokale slagter og købte et stykke svinebryst med svær. Selve opskriften herunder kræver, at du fjerner sværen - men den brugte jeg alligevel ved siden af som et ekstra sprødt element.

Opskriften herunder er en 'grundopskrift' som sådan - jeg lavede bao-boller til fødselsdagen, hvilket vil sige, at jeg tilførte soya, citrongræs, ingefær og chili til opskriften - og den kan varieres i det uendelige, mens den stadig smager fantastisk i sin oprindelige tilstand!

Hvis du har tålmodighed, så er dette en af de bedste metoder til at få et stykke svinekød, så er så mørt, at du kan tygge det med øjenbrynene!

ANNONCE

Langtidsbraiseret svinebryst

Mørt kød, du kan tygge med øjenbrynene!

6 portioner 12 timer, 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 timer
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1½ kilo svinebryst
  • 1 dl æblemost
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl øl
  • 1 tsk peberkorn
  • 5 stk laurbærblade
  • 2 stk løg
  • 3 stk gulerod
  • 5 fed hvidløg
  • 2 stk bladselleri
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk peber
  • 30 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Hvis du har fået et svinebryst med svær, så skal sværen fjernes. Krydr den eventuelt til senere med salt og bag dem i ovnen til sprøde snacks! Svinebrystet krydres med salt og peber.
  2. Varm smør op på en varm pande og lad det bruse godt op. Læg kødet på og brun det grundigt af i ca. 3-4 minutter på fire sider. Læg halverede løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg på panden. Hold øje med varmen. Overfladen skal brunes, men må ikke blive sort!
  3. Tænd ovnen på 105 grader.
  4. Læg kødet over i stegeso eller en gryde med låg, som kan gå i ovnen. Tilsæt æblemost, øl, bouillon peberkorn, laurbærblade, salt og peber.
  5. Sæt fadet i ovnen natten over (minimum 12 timer) og glæd dig til at vågne op til et velduftende stykke svinekød, som for alvor får mundvandet til at løbe.
  6. Hvad kan du så gøre nu?
  7. 1) du kan eventuelt servere det som 'pulled pork', da det er smørmørt og falder fra hinanden.
  8. 2) Du kan sætte det under pres, køle det af og gemme det til om aftenen. Her skærer du kvadratiske stykker ud af kødet, bruner det i smør, så det får en stegeskorpe. Så får du et stykke mørt kød, som passer perfekt til en intens sauce!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt