Mandekogebogen

Glenmorangie løfter sløret for deres første whisky lavet på vildgær

Nye teknikker, nye smage!

Glenmorangie prøver nye græsmarker ved at tilsætte vildgær til deres smagsudvikling i whiskyproduktionen.

Det er der kommet produktet Allta ud af, som er skabt for at markere 10-års-jubilæet for Private Edition-serien.

Den kommer til salg i februar med en meget begrænset parti.

Glenmorangie Allta – den skotskgæliske betegnelse for ’vild’ og udtales ’al-ta’ – er verdens første single malt-whisky lavet på en gær, der vokser vildt på destilleriets egen byg.

Gæren blev opdaget af Dr. Bill Lumsden, som er Director of Distiling, Whisky Creation & Whisky Stocks, og han besluttede, at den skulle anvendes til at fremstille den tiende whisky i Private Edition-serien.

”Glenmorangie Allta er en whisky, der er værdig til at markere Private Edition-seriens 10-års jubilæum. Gærens indflydelse på smag har været overset gennem årene, men det er et område, der er værd at udforske. Med en snert af kiks, bagt brød og florale noter samt rige smagsnuancer af vanilje, appelsinsirup og sød chili åbner Glenmorangie Allta op for en verden fuld af muligheder for skotsk whisky”, siger Dr. Bill Lumsden i forbindelse med lanceringen.

ANNONCE
Glenmorangie løfter sløret for deres første whisky lavet på vildgær

Vildgærens potentiale vækkede stor interesse, og derfor iværksatte han en plan for gærens opdyrkning. Da byggen, som gæren havde groet på, var klar til anvendelse i destilleriet, lod Glenmorangie dem mødes igen i fremstillingsprocessen for at skabe en exceptionel duftende whisky. Whiskyen har efterfølgende lagret i gamle bourbon-tønder og second-fill-fade for at fremhæve den frugtfulde karakter, som tilskrives vildgæren. 

Glenmorangie Allta er tilgængelig i udvalgte vin- og spiritusforretninger landet over. Produktionen er begrænset til få antal flasker. Vejledende pris er: DKK 799.

ANNONCE
Glenmorangie løfter sløret for deres første whisky lavet på vildgær
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt