Mandekogebogen

Græskarkernebrød

Tøm køkkenskabet-brød!

Når man med tiden ligger inde med diverse 'slanter' af kerner, mel og lignende, så er det altid det tidspunkt, hvor jeg begynder at eksperimentere med tingene!

Det kan gå grueligt galt med ubagte produkter og knas-tørre kreationer - og andre gange får man en ny opskrift til samlingen.

Eksempelvis dette græskarkernebrød - jeg forsøgte at ælte det i længere tid på maskinen for at banke noget luft i det. Men kernerne gjorde simpelthen sådan, at brødets 'gluten-tråde' måske ikke fik helt den samme sammenhængskraft som ved almindelige melblandinger - det resulterede i et brød, som jeg først havde dømt ødelagt ved synet af brødet i ovnen, som ikke ville hæve sig så meget.

Det viste sig i stedet at være et lækkert, svampet og utroligt saftigt brød, som er sundt og velsmagende!

Se opskriften herunder og tøm køkkenskabet!

ANNONCE

Græskarkernebrød

Saftigt og velsmagende!

2 portioner 4 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 3900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 100 gram groft rugmel
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl græskarkerner
  • 1½ tsk salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 20 gram gær
  • 5 dl vand
  • 1 spsk. honning

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet og tilsæt olivenolie samt honning.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og lad den ælte på en maskine i ca. 15 minutter.
  3. Dejen skal gerne være våd - du skal ikke kunne ælte den med hænderne.
  4. Lad den hæve i en overdækket skål i køleskabet i 4 timer.
  5. Tag den herefter ud på køkkenbordet og giv den en times hævning ved stuetemperatur.
  6. Skrab herefter dejen over i et par rugbrødsforme og bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i 20 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt