Mandekogebogen

Græskarsoufflé

Cremet og lækkert!

Soufflé - hvad enten du er i det salte eller søde køkken - er en ret svær disciplin, da der er utroligt mange punkter i processen, hvor det kan gå galt.

Men hvis man kommer hele vejen til målstregen, så får man en lækker, cremet og luftig smagsoplevelse.

I slutningen af 2019 var jeg til opskriftsudvikling i samarbejde med Ost & Ko, hvor jeg på mit team af Niklas Roar og Maria Charlotte fik kreeret tre forskellige retter med ost og grønt. 

En af kreationerne bød på mit allerførste forsøg med en soufflé - all-in!

Og det gik faktisk over al forventning, så herunder får du opskriften på en græskarsoufflé bagt i hokkaido-skåle. 

Fotocredit: Thomas Alcayaga

ANNONCE

Græskarsoufflé

Cremet og lækkert!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk hokkaido-græskar (små)
  • 2 stk æg
  • 80 gram smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 5 spsk. gedefriskost

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af dine græskar og fjern kernerne. Bag græskar ved 200 grader i 45-60 minutter.
  2. Skrab det meste af kødet ud og gem det.
  3. Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Hæld mælk i lidt ad gangen og pisk over varme, indtil du har en tyk creme. Lad den afkøle en smule.
  4. Pisk æggeblommer, gedeost og græskarmos i cremen.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Hæld dejen i de bagte græskar og bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter, til de er hævet fint op og er gyldne på toppen. Spis med det samme.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt