Mandekogebogen

Greek Grilled Cheese

Græsk-inspireret cheese melt.

En klassisk Grilled Cheese eller cheese melt er et lækkert, nemt og simpelt måltid i sig selv - men hvis man vil prøve lidt udover det sædvanlige, så kan man pifte det lidt op!

Eksempelvis ved at lade sig inspirere af forskellige verdenskøkkener - i denne omgang har jeg lavet en Greek Grilled Cheese.

En græsk-inspireret ostesandwich, som er fyldt med emmenthaler, fetaost, syltede peberfrugter og kalamata-oliven.

En saftig, smagfuld og lækker sandwich, som lige får lidt mere dybde og kant end den konventionelle Cheese Melt.

Fang opskriften lige herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Greek Grilled Cheese

græsk ostesandwich!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 80 gram emmenthaler el. gruyere (eller din favorit-smelteost)
  • 50 gram fetaost
  • 2 spsk. syltede peberfrugter (på glas, eller hjemmelavet)
  • 2 håndfuld kalamata-oliven, udstenede
  • 80 gram smør, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Riv din ost og smuldr feta - bland det sammen med hakkede, syltede peberfrugter og halverede oliven.
  2. Tænd en pande på høj varme og brus smørret op - skru ned på mellemhøj varme. Saml dine sandwich med rigelige mængder ostefyld og læg dem i smørhavet. Pres dem lidt ned løbende med enten et grydelåg eller en spatel.
  3. Vend den 4-5 gange i løbet af stegningen, så du får en gylden skorpe og hver side ikke får for meget, inden osten er smeltet.
  4. Når brødet er gyldent og fyldet er smeltet, er sandwichene klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce