Greek Grilled Cheese
Græsk-inspireret cheese melt.
En klassisk Grilled Cheese eller cheese melt er et lækkert, nemt og simpelt måltid i sig selv - men hvis man vil prøve lidt udover det sædvanlige, så kan man pifte det lidt op!
Eksempelvis ved at lade sig inspirere af forskellige verdenskøkkener - i denne omgang har jeg lavet en Greek Grilled Cheese.
En græsk-inspireret ostesandwich, som er fyldt med emmenthaler, fetaost, syltede peberfrugter og kalamata-oliven.
En saftig, smagfuld og lækker sandwich, som lige får lidt mere dybde og kant end den konventionelle Cheese Melt.
Fang opskriften lige herunder:
Greek Grilled Cheese
græsk ostesandwich!
2 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
- 80 gram emmenthaler el. gruyere (eller din favorit-smelteost)
- 50 gram fetaost
- 2 spsk. syltede peberfrugter (på glas, eller hjemmelavet)
- 2 håndfuld kalamata-oliven, udstenede
- 80 gram smør, til stegning
Fremgangsmåde
- Riv din ost og smuldr feta - bland det sammen med hakkede, syltede peberfrugter og halverede oliven.
- Tænd en pande på høj varme og brus smørret op - skru ned på mellemhøj varme. Saml dine sandwich med rigelige mængder ostefyld og læg dem i smørhavet. Pres dem lidt ned løbende med enten et grydelåg eller en spatel.
- Vend den 4-5 gange i løbet af stegningen, så du får en gylden skorpe og hver side ikke får for meget, inden osten er smeltet.
- Når brødet er gyldent og fyldet er smeltet, er sandwichene klar til servering!