Mandekogebogen

Grønne mirabeller syltet som 'oliven'

Krydret fermentering, som efterligner de klassiske oliven!

Det nordiske klima er ikke ligefrem det bedste grundlag for oliven-dyrkning - så vi må nøjes med, hvad vi kan finde i baghaven! 

Efter inspiration af Anette Eckmans "N'oliven" lavet på blommer, har jeg forsøgt mig med mirabelle-blommer - og her snakker vi de grønne, umodne frugter.

Blommerne blev plukket i juli 2017, og er nu, februar 2018, utroligt velsmagende, saltede og ikke mindst overraskende tæt på oplevelsen af en god, klassisk oliven!

Mirabelle-træer giver frugt i juli-august, så sæt kryds i kalenderen!

ANNONCE

Grønne mirabeller syltet som oliven

Nordiske oliven!

1 portioner 4416 timer, 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 4416 timer, 40 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 20 stk mirabeller, umodne
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk fennikelfrø
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

  1. Kog lagen op, indtil saltet er opløst og tilsæt krydderierne. Lad dem simre kortvarigt. Skyl dine nyplukkede mirabeller og placér dem i glasset - hæld den varme væske over, så det dækker helt. Sæt dem ind i et køkkenskab, og hav tålmodighed. Jeg smagte først på mine, da der var gået 7 måneder! Worth the wait!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt