Halvindbagt hvidløgsbrød
Snasket og sprødt!
Hvidløgsbrød har alle dage været en gudespise - uanset om vi snakker et lækkert indisk fladbrød penslet med ghee og hvidløg eller den helt billige hvidløgsbaguette på frost.
Det kan bare noget - uanset om man vil indrømme det eller ej!
Og jeg har eksperimenteret lidt med at lave en anderledes version, som læner sig lidt mere op af pizza-afdelingen - nemlig et halvindbagt hvidløgsbrød.
Det er i al sin enkelthed en langtidshævet pizzadej, som formes til semi-lukket calzone, som man ofte definerer som halvindbagt - hvor noget af fyldet er lukket inde, mens resten får frit udslip til varmen.
Det giver en utrolig lækker og velsmagende hvidløgsbrød med masser af smag - fyldet er en blanding af to oste, masser af hvidløg og persille eller basilikum.
Nemt, enkelt og velsmagende - man kan enten lave det som små portionsbrød eller et gigantisk brød.
Jeg bagte min på Ooni-pizzaovn for den helt rigtige crust, men den kan sagtens laves i ovn.
Fang opskriften herunder:
Halvindbagt hvidløgsbrød
Snasket og luftigt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
- 250 gram bøffelmozzarella
- 1 dl parmesanost, revet
- 2 spsk. persille el. basilikum, finthakket
- 1½ spsk. hvidløg, revet
Fremgangsmåde
- Bryd mozzarellaen i mindre stykker - hvis den er lidt vandet i det, kan du lige dræne den lidt i et dørslag med et drys salt. Bland det sammen med revet parmesanost, persille/basilikum og revet hvidløg.
- Form din dej til 4-6 portioner (alt efter størrelse) og masser dem ud til aflange ovaler - læg fyldet i midten og knib enderne sammen, så blot midten er eksponeret.
- I pizzaovn: 1,5-2 minutter ved middelvarme - ikke skru helt op for temperaturen, da den lige skal have lige længere tid.
- I ovn: 15-20 minutter ved 220 grader varmluft, indtil den er gylden i skorpen.