Mandekogebogen

Highland Park er klar med ny vikinge-whisky: Valknut

Nyt kapitel i Viking Legends.

Highland Park er stolte af at kunne lancere specialwhiskyen Highland Park VALKNUT Special Edition, der er den anden af de tre whiskyer i serien ’Viking Legends’. 

Whiskyserien er inspireret af vikingernes historie og mytologi. Det gælder både smag og design. Highland Park VALKNUT Special Edition har en stærk smagsprofil af revet sort peber, anis, aromatiske, søde nelliker, aromatisk tørvrøg og søde krydderier.

Den adskiller sig fra forgængeren, Highland Park VALKYRIE Special Edition, med en højere alkoholprocent og en mere krydret kant.

Brand Director hos Highland Park, Jason Craig, fortæller:

”VALKNUT er en intenst afbalanceret whisky med en alkoholprocent på 46,8. Den er modnet overvejende i amerikanske sherry-krydrede egetræsfade med et lidt højere fenolniveau end VALKYRIE-whiskyen. Vi har også brugt en lille smule Tartan-byg, som er dyrket på Orkneyøerne, og det fremhæver whiskyens røgede kant og langvarige sødt krydret finish."

Det lidt mystiske navn VALKNUT stammer fra en central del af vikingernes historie. Det er et symbol af tre indbyrdes forbundne trekanter, og det fremgår af mange artefakter fra vikingetiden. Det betyder ’en knude af dem, der er faldet i kamp.’ Legenden siger, at de hæderligste vikinger blev markeret med Valknut-symbolet, når de faldt i kamp. Efter blodige kampe finkæmmede Odins hævnende engle, de såkaldte valkyrier, slagmarkerne for at bringe de modigste krigere til Valhalla. Hvis en viking var markeret med Valknut, blev han en del af Valfather, Odins hær, der gjorde sig klar til Ragnarok.

Magnus Eunson, der grundlagde Highland Park i 1798, nedstammer i lige linje fra disse første vikinger på Orkneyøerne. I dag kan hver tredje indbygger på Orkneyøerne faktisk spore sit DNA tilbage til vikingerne, hvorfor øboerne stadig føler sig forbundene med Skandinavien og er stolte af deres vikingearv. Dette tætte bånd mellem Orkneyøerne og Norden er inspirationen bag Highland Parks ’Viking Legends’-serie.

Highland Park VALKNUT Special Edition er anden whisky i en serie af i alt tre ’Viking Legends’-whiskyer. Den kommer efter Highland Park VALKYRIE Special Edition, der blev lanceret i april 2018, og efterfølges af Highland Park VALFATHER Special Edition, som lanceres i 2019.

ANNONCE
Whiskyens smagsprofil

Udseende: Naturlig, lys guld

Næse: Ristede vaniljestænger, revet sort peber, egetræsspåner, nelliker, anis og aromatisk røg

Smag: Søde, aromatiske nelliker parret med et krydret hint af anis

Finish: Intenst afbalanceret, fed og modig, efterlader et langvarigt smagsminde af aromatisk tørvrøg og søde krydderier.

ANNONCE
Highland Park er klar med ny vikinge-whisky: Valknut
Del

Seneste nyt