Hjemmelavede Toffee Cups
Chewy karamel, sprød kiks og chokolade!
Toffee Cups har i mange år været en klassiker på kiksefronten - rimelig billige, mange i posen og vanvittigt lækre!
Vi snakker små kiks, som har et lag blød karamel i midten og så overtrukket med chokolade.
En perfekt mundfuld!
Jeg har lavet opskrift på hjemmelavede Toffee Cups, som er utroligt nemme og ikke kræver hverken muffinsforme eller lignende.
Man skal blot afbage en plade med kiks, toppe den med en nem hjemmelavet karamel og så udstikke dem og overtrække dem med chokolade.
Det giver en sprød kiks med havregryn overtrukket med en chewy karamel og til sidst svøbt i en omgang mørk chokolade.
Fang teknikken herunder:
Hjemmelavede Toffee Cups
Sprøde og bløde!
18 portioner
1 time, 50 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 60 gram havregryn
- 30 gram sukker
- 100 gram koldt smør
- 3 spsk. mælk
Karamel
- 1 stk kondenseret mælk
- 60 gram brun farin
- 40 gram mørk sirup
- 80 gram smør
Overtræk
- 150 gram mørk chokolade, til overtræk
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, havregryn og sukker sammen - skær smørret i mindre tern og smuldr det ud i melet til en rasp-lignende masse. Saml det med mælk, indtil du har en fast konsistens. Læg den mellem to stykker bagepapir og udrul, så det passer med en form på 24x30cm. Bag den i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 18-20 min til den er gylden og sprød.
- Bland alle ingredienserne til karamellen i en pande og bring det i kog under middelvarme - lad det koge under omrøring, indtil det når 112 grader på et sukkertermometer. Hæld det over den bagte bund og afkøl. Dernæst en times køl i køleskabet.
- Nu har karamellen sat sig og bunden er kølet af - find nu en udstikker i ønsket størrelse. Jeg brugte en med en diameter på 5 cm. Udstik dem og smid dem lige på køl igen, mens du smelter chokoladen.
- Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad - dyp dem enkeltvis i chokoladen og lad den størkne. Herefter er de klar til at spise! Opbevares på køl.