Honey Garlic Pork
Snasket og lækkert!
Hvis du mangler en nem og lækker tilberedning af et stykke grisekød, så skal du prøve en Honey Garlic Pork - det er utroligt nemt og velsmagende og kan laves på ingen tid.
Til formålet har jeg leget med den lækreste udskæring fra Dyrbar, som går under navnet T-Bone af Gris - normalt skærer man en T-bone af oksekød, men med krogmodnede grise fungerer det helt fantastisk.
Her får man en bøf-oplevelse, men med en griseudskæring!
Først skal den brunes hårdt af som hvilken som helst anden bøf - derefter overhældes den med en soya-honning-blanding, som skal karamellisere den ind og tilberede den med et 'bad' af saucen, ligesom når man bruser en oksebøf i smør.
Velsmagende, nemt og enkelt! Fang opskriften herunder:
Honey Garlic Pork
Snasket og mørt!
2 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk t-bone af gris (eller kotelet)
- 0,6 dl soyasauce
- 0,6 dl honning, el. sirup
- 1 spsk. hvidløg, revet
- ½ tsk chiliflager, røde
- 2 spsk. citronsaft/limesaft
Fremgangsmåde
- Tag dit grisekød ud af køleskabet i 30-60 minutter før stegning, så kødet tempereres. Varm herefter en pande op til hård varme, mens du lige blander ingredienserne til saucen.
- Hæld en sjat olivenolie på panden og brun kødet godt af på begge sider, så den får stegeskorpe - steg den 2-3 min på hver side, hvorefter du skruer ned og hælder saucen over. Lad den karamellisere ind, mens du med en ske øser saucen over bøffen og karamellisere den.
- Stegetiden varierer alt efter udskæring, men 6-7 minutter for en T-Bone af Gris (de må nemlig gerne være rosa) og lidt mindre for en kotelet eller nakkekotelet. Lad kødet hvile lige så længe, som det er blevet stegt.