Mandekogebogen

Honey Garlic Pork

Snasket og lækkert!

Hvis du mangler en nem og lækker tilberedning af et stykke grisekød, så skal du prøve en Honey Garlic Pork - det er utroligt nemt og velsmagende og kan laves på ingen tid.

Til formålet har jeg leget med den lækreste udskæring fra Dyrbar, som går under navnet T-Bone af Gris - normalt skærer man en T-bone af oksekød, men med krogmodnede grise fungerer det helt fantastisk. 

Her får man en bøf-oplevelse, men med en griseudskæring!

Først skal den brunes hårdt af som hvilken som helst anden bøf - derefter overhældes den med en soya-honning-blanding, som skal karamellisere den ind og tilberede den med et 'bad' af saucen, ligesom når man bruser en oksebøf i smør.

Velsmagende, nemt og enkelt! Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Honey Garlic Pork

Snasket og mørt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk t-bone af gris (eller kotelet)
  • 0,6 dl soyasauce
  • 0,6 dl honning, el. sirup
  • 1 spsk. hvidløg, revet
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • 2 spsk. citronsaft/limesaft

Fremgangsmåde

  1. Tag dit grisekød ud af køleskabet i 30-60 minutter før stegning, så kødet tempereres. Varm herefter en pande op til hård varme, mens du lige blander ingredienserne til saucen.
  2. Hæld en sjat olivenolie på panden og brun kødet godt af på begge sider, så den får stegeskorpe - steg den 2-3 min på hver side, hvorefter du skruer ned og hælder saucen over. Lad den karamellisere ind, mens du med en ske øser saucen over bøffen og karamellisere den.
  3. Stegetiden varierer alt efter udskæring, men 6-7 minutter for en T-Bone af Gris (de må nemlig gerne være rosa) og lidt mindre for en kotelet eller nakkekotelet. Lad kødet hvile lige så længe, som det er blevet stegt.
Del

Seneste nyt

Annonce