Mandekogebogen

Hyldeblomstsorbet

Læskende sommerdessert!

Inspiration til en ny opskrift, du kan bruge hyldeblomst til? Så prøv min hyldeblomst-sorbet!

Hylden blomstrer livligt over hele landskabet i juni måned, og mange bruger de fine, hvide parfumerede blade til at lave saft af.

Men du kan også lave en utrolig blød, lækker, cremet og læskende sorbet på dem - og det er utroligt nemt.

Det kræver kun 4 ingredienser og en lille håndfuld hyldeblomstskærme og så kan den også lykkes uden ismaskine.

Nap opskriften herunder - find desuden mere inspiration til opskrifter med hyldeblomst

ANNONCE

Sorbet på hyldeblomst

Læskende sommersorbet!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl glukosesirup
  • 1 stk citron, økologisk
  • 6 stk hyldeblomstskærme

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand, sukker og glukosesirup i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  2. Når al sukker er opløst og massen er let boblende, klippes blomsterne fra hyldeblomsten ned i væsken. Du må endelig ikke skylle hyldeblomsterne - så mister du meget af pollen og smagen. Insekter og lignende bliver sorteret fra inden 'tilberedning'.
  3. Pres saften fra citronen ned i væsken og skær den efterfølgende i skiver og smid den i gryden.
  4. Lad det hurtigt koge op igen og sæt det efterfølgende på køl. Lad alle ingredienserne blive i væsken, indtil den er helt køleskabskold.
  5. Læg et fintmasket net eller et tyndt viskestykke over en si, og hæld væsken igennem. På den måde får du ikke alle urenheder, blomsterrester og lignende med over i isen.
  6. Hæld isen på ismaskine og kør programmet, indtil den er fast og cremet - sæt den i fryseren i 40 minutter inden servering. Du kan også lykkedes med sorbet, hvis du hælder det i en isbakke og stiller i fryseren. Her skal du efterfølgende røre i massen hver 20-25. minut de første 2-3 timer, indtil isen sætter sig. Det minimerer krystallisering.
Del

Seneste nyt