Hyldeblomstsorbet
Læskende sommerdessert!
Inspiration til en ny opskrift, du kan bruge hyldeblomst til? Så prøv min hyldeblomst-sorbet!
Hylden blomstrer livligt over hele landskabet i juni måned, og mange bruger de fine, hvide parfumerede blade til at lave saft af.
Men du kan også lave en utrolig blød, lækker, cremet og læskende sorbet på dem - og det er utroligt nemt.
Det kræver kun 4 ingredienser og en lille håndfuld hyldeblomstskærme og så kan den også lykkes uden ismaskine.
Nap opskriften herunder - find desuden mere inspiration til opskrifter med hyldeblomst.
Sorbet på hyldeblomst
Læskende sommersorbet!
4 portioner
1 time, 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 3 dl vand
- 1½ dl sukker
- 1½ dl glukosesirup
- 1 stk citron, økologisk
- 6 stk hyldeblomstskærme
Fremgangsmåde
- Hæld vand, sukker og glukosesirup i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Når al sukker er opløst og massen er let boblende, klippes blomsterne fra hyldeblomsten ned i væsken. Du må endelig ikke skylle hyldeblomsterne - så mister du meget af pollen og smagen. Insekter og lignende bliver sorteret fra inden 'tilberedning'.
- Pres saften fra citronen ned i væsken og skær den efterfølgende i skiver og smid den i gryden.
- Lad det hurtigt koge op igen og sæt det efterfølgende på køl. Lad alle ingredienserne blive i væsken, indtil den er helt køleskabskold.
- Læg et fintmasket net eller et tyndt viskestykke over en si, og hæld væsken igennem. På den måde får du ikke alle urenheder, blomsterrester og lignende med over i isen.
- Hæld isen på ismaskine og kør programmet, indtil den er fast og cremet - sæt den i fryseren i 40 minutter inden servering. Du kan også lykkedes med sorbet, hvis du hælder det i en isbakke og stiller i fryseren. Her skal du efterfølgende røre i massen hver 20-25. minut de første 2-3 timer, indtil isen sætter sig. Det minimerer krystallisering.