Mandekogebogen

Indonesisk rendang

Krydret smagseksplosion!

Der er ikke noget bedre end at eksperimentere med autentiske retter fra hele verden!

Denne gang er jeg faldet over en klassisk 'beef stew', som også kaldes en rendang på indonesisk.

I al sin enkelthed er det oksekød braiseret i kokosmælk og et væld af krydderier - jeg har lavet en lille opskrift baseret på den autentiske opskrift, som både kan laves på en hverdagslig måde med stødte krydderier (som i opskriften) eller med hele krydderier, som du selv kan knuse og tilføje til retten.

Den smager fantastisk, passer sig selv det meste af tiden - og så er den en solid undskyldning for at smide et par hjemmelavede naanbrød i ovnen!

ANNONCE

Indonesisk rendang

krydret oksekødsret!

4 portioner 2 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1000 gram oksebov, tern
  • 2 stk løg
  • 2 stk rød chili (mængden kan varieres efter ønsket styrke og chilitype)
  • 1 stk citrongræs
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk kokosmælk, dåse
  • 2 stk stjerneanis
  • ½ tsk nelliker, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk gurkemeje, stødt (kan undlades)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Første punkt er at lave en 'krydderipaste'. Smid løg, hvidløg, chili, citrongræs, citronsaft og ingefær i en foodprocessor og hak det til en fin masse. Stil det til side.
  2. Varm en pande op med en god sjat olie og lidt smør og brun oksekødsternene grundigt. Læg dem til side.
  3. Varm nu en tykbundet gryde eller en stegeso op med lidt olie, og svits krydderipasten. Tilsæt alle resterende krydderier (både stødte og hele) og brun det lidt af.
  4. Tilsæt nu de brunede tern af oksekød og vend det sammen med pasten.
  5. Skru ned på middelvarme og hæld kokosmælken på. Lad det kort koge op og skru så helt ned på lavt blus.
  6. Lad det simre i minimum 1-1,5 time med låg på - rør en gang i mellem. Derefter skal den have mellem 30-45 minutter med låget af og på middelvarme - her skal du røre lidt oftere og holde øje med den. Du kan vurdere, hvor 'våd' du vil have den - jo 'tørre' giver mere spark på smagen, men lidt 'vådere' giver mere sauce. Den skal ramme en god, cremet mellemting. Lad det simre uden låg, indtil saucen er cremet og kogt helt ind, så den klæber sig til de møre oksekødstern.
  7. Servér rygende varmt med hvide ris og eventuelt lidt fladbrød!
Del

Seneste nyt