Mandekogebogen

Kærnemælkshorn

Sprøde udenpå, bløde og cremede indeni.

Der findes mange forskellige måder at bage kærnemælkshorn på, og dine bedsteforældre har med garanti haft en afart af den klassiske form for bagværk.

Min opskrift herunder er baseret på den slags kærnemælkshorn, som er porøse og sprøde udenpå, men cremede og svampede indeni.

En god sprød hapser med en solid marcipan-remonce.

Følg med herunder:

ANNONCE

Kærnemælkshorn

Sprøde og cremede!

12 portioner 2 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram hvedemel
  • 300 gram smør
  • 1 dl kærnemælk
  • 40 gram sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 70 gram marcipan
  • 20 gram mandler
  • 50 gram smør (til remoncen)
  • 50 gram sukker (til remoncen)
  • 1 stk æg, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål - tag din kolde smør ud af køleskabet og skør i mindre tern og put 300 g smør i melblandingen. Smuldr den grundigt med fingrene ligesom en mørdej.
  2. Når dejen er smuldret til en krummelignende konsistens, tilsættes kærnemælk og dejen samles blot til en kugle - lad den sætte sig i køleskabet i 1-2 timer. Det er en ret blød mørdej at arbejde med, så to timer er at foretrække.
  3. Bland i mellemtiden 50 g sukker og 50 g smør sammen til remoncen og stil den i køleskabet. Hak herefter mandlerne groft.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  5. Rul nu mørdejen ud på et rigeligt meldrysset bord til en stor cirkel - tykkelsen skal ca. være 0,5 centimeter.
  6. Del nu cirklen i to - del herefter de to halvcirkler i to. Og fortsæt sådan, indtil du har 12-16 trekanter.
  7. I den tykke ende af hver trekant lægges en teskefuld remonce - fordel en lille kugle marcipan på hver af dem efterfølgende. Rul den sammen til horn og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Pisk et æg sammen og pensl dem grundigt - drys hakket mandler på toppen og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. De skal blot blive let brune og gyldne.
Del

Seneste nyt