Mandekogebogen

Kaffeleksikon - hvad betyder de forskellige typer af kaffe?

En lynguide til at overskue menukortet på caféen!

Det kan være lidt en jungle at finde rundt i de forskellige former for kaffe, man kan få på en café i både indland og udland.

Vi har lige fundet nogle af de mest udbredte typer, så du kan få et overblik over, hvad de forskellige navne betyder - og måske bedre kan finde frem til din favorit-kaffe!

ANNONCE
Populære kaffetyper

Espresso:

Espresso er en koncentreret form for kaffe, der brygges ved at presse varmt vand gennem fintmalet kaffe med højt tryk. Serveres normalt i små mængder, og har en rig, fyldig smag med en kraftig kaffesmag.

Lungo:

En espresso, hvor mere vand passerer gennem kaffen, hvilket resulterer i en større kop kaffe med en mildere smag end espresso.

Americano:

Americano er en fortyndet version af espresso, hvor en eller flere shots espresso tilsættes varmt vand for at opnå den ønskede styrke. Resultatet er en mildere smag, der minder om sort kaffe.

Cappuccino:

Cappuccino består af espresso, varm mælk og mælkeskum. Den er normalt opdelt i tredjedele: en tredjedel espresso, en tredjedel varm mælk og en tredjedel mælkeskum.

Latte:

Latte er lavet af espresso og varm mælk med en lille mængde mælkeskum på toppen. Den har en mild og cremet smag med mindre kaffesmag end en cappuccino.

Macchiato:

Macchiato betyder "plet" eller "mærket" på italiensk og refererer til espresso "plet" med en lille mængde mælk eller mælkeskum. Det er en stærkere kaffedrik med en let mælkesmag.

Corretto:

En espresso "rettet" med en lille mængde alkohol, normalt grappa, brandy eller sambuca.

Marocchino:

En espresso med kakao og mælkeskum på toppen, hvilket giver en chokoladesmag.

Shakerato:

En iskold kaffedrik, hvor espresso rystes med is og sukker og serveres i et glas.

Mocha:

Mocha er en kombination af espresso, varm chokolade og mælk. Den har en rig og chokoladesmag med kaffens dybde.

Iskaffe:

Iced coffee er simpelthen kaffe, der er afkølet og serveret over is. Det kan sødes efter smag og tilsættes mælk, sirup eller fløde.

Cold Brew:

Cold brew er kaffe, der er brygget med koldt vand i løbet af flere timer eller natten over. Det resulterer i en glat og mild kaffe med lav syrlighed og koffeinindhold.

Affogato:

Affogato er en simpel dessert, hvor en skud espresso hældes over en skive vaniljeis eller gelato. Det giver en lækker kontrast mellem den varme kaffe og den kolde is.

Red Eye:

Red Eye er sort kaffe med et ekstra skud espresso. Det er en stærk kaffedrik, der er kendt for at give et "koffein-kick."

Ristretto:

Ristretto er en meget lille espresso, brygget med mindre vand end en almindelig espresso. Det er kendt for at have en ekstremt koncentreret smag og en fyldig krop.

Cortado:

Cortado er en spansk kaffedrik, der består af espresso blandet med en lille mængde varm mælk. Den er kendetegnet ved sin balance mellem kaffe og mælk og serveres normalt i en lille kop.

Flat White:

Flat White er en australsk og newzealandsk kaffedrik, der består af espresso og skummet mælk. Den er ligner en latte, men med mere espresso og mindre mælk.

Vienna Coffee:

Vienna Coffee er espresso, der er tilsat en sked flødeskum og ofte drysset med kakao eller chokolade. Den har en luksuriøs og cremet smag.

Turkish Coffee:

Turkish coffee er en traditionel kaffedrik, hvor fintmalet kaffe, vand og sukker koges sammen uden filtrering. Den serveres normalt i en speciel kaffekande kaldet en "cezve" og er kendt for sin kraftige smag og sediment i bunden af koppen.

Irish Coffee:

Irish Coffee er en cocktail bestående af varm sort kaffe, irsk whiskey, sukker og et lag flødeskum på toppen. Den er en varm og alkoholisk kaffedrik.

Eiskaffee:

Eiskaffee er en tysk kaffedrink, der består af stærk kaffe, sukker og is. Den serveres normalt med flødeskum på toppen. Den er ideel til at køle ned på varme dage.

Café au Lait:

Café au Lait er en fransk kaffedrik, der består af lige dele brygget kaffe og varm mælk. Den har en mild smag og er ofte serveret i store kopper.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce