Mandekogebogen

Kartoffel-focaccia

Lækkert madbrød med kartofler og rosmarin.

Focacciabrød er en nem og lækker opskrift til at bage et godt madbrød, som enten kan bruges som snack, tilbehør eller som en del af et større tapasbord.

Den klassiske er ofte med oliven, tomater og løg, mens man kan varierer fyldet i det uendelige. 

Denne gang har jeg lavet en kartoffel-focaccia, som kan laves på to måder.

Den nemme og den ekstra lækre.

Den nemme er et luftigt og sprødt brød toppet med lækre kartofler og rosmarin.

Den ekstra lækre er med lidt mascarpone på bunden rørt op med olivenolie og muskat.

Lækker på hver sin måde - og lidt ligesom en deeppan-kartoffelpizza!

Brødet bliver luftigt, blødt og lækkert - og samtidig let sprødt af olivenolien. Derudover får den lækre, møre og cremede kartofler på toppen, som står utrolig godt sammen med rosmarin.

Herunder får du min opskrift på kartoffel-focaccia - nemt og lækkert hjemmebag!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kartoffel-focaccia

Nem kartoffel-snack!

4 portioner 2 timer, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

Brød og fyld
  • 12 stk små kartofler
  • 350 gram hvedemel (gerne tipo00)
  • 20 gram gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk havsalt eller kryddersalt til topping, kan undlades

Den ekstra lækre
  • 100 gram mascarpone
  • ½ tsk muskatnød, revet

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt hvedemelet efterfulgt af 1 tsk. salt. Ælt den i ca. 12-15 minutter, indtil dejen bliver helt elastisk og slipper kanterne i skålen.
  2. Stil dejskålen i køleskabet en time. Efter koldhævning i en time, smørres et fad med smør eller olie (eller beklædes med bagepapir). Dejen skrabes ned i fadet og masseres forsigtigt ud, så den dækker hele arealet. Dejen passer med en fin højde i et fad på ca. 20x30 cm.
  3. Lad den stå og hæve på køkkenbordet dækket med husholdningsfilm i en times tid.
  4. Forvarm ovnen på 200 grader. Hæld olivenolien udover dejen og pres forsigtigt dine fingre ned i dejen for at skabe en lidt 'ujævn' overflade og presse luftbobler frem.
  5. Laver du 'den ekstra lækre', skal du røre mascarponen sammen med lidt olivenolie og revet muskatnød - smør forsigtigt små klatter af cremen rundt på dejen.
  6. Skær dine kartofler i tynde skiver og læg dem på dejen - drys et godt lag rosmarin på toppen og gerne et drys flagesalt/havsalt.
  7. Bag den i ovnen i ca. 30 minutter - giv den gerne varmluft de sidste 5 minutter. Lad den køle godt af, inden den skæres ud.
Del

Seneste nyt

ANNONCE