Mandekogebogen

Kylling i rød karry

Thailandsk klassiker!

Kylling i karry er en klassiker af en opskrift herhjemme i Danmark, men den begynder så småt at blive indhentet af sin mere eksotiske fætter fra Thailand - nemlig kylling i rød karry.

Hvor kylling i karry primært er fokuseret omkring blandingskrydderiet karry, så er denne thailandske opskrift fokuseret på rød karrypasta - en lækker sammenblanding af smagsgivere såsom ingefær, chili, citrongræs, hvidløg og meget andet.

Det giver en spicy dybde til retten, som sammen med kokosmælk bliver en fantastisk lækker aftensmad.

Og så er det utroligt nemt at lave og er spækket med sunde elementer og sunde grøntsager.

Kylling i rød karry er egentlig ‘bastant’ nok til at stå alene, fordi der er så mange elementer i - men det kan sagtens serveres til eksempelvis hvide og brune ris, linser, pasta og meget andet.

Retten er utrolig lækker og nem at lave, og så kan man ‘snyde’ lidt ved at have en rød karry stående i køleskabet.

Den er ofte fantastisk god, hvis du køber den ved din lokale asiatiske købmand, mens dem i supermarkedet ofte er lidt for milde og flade i smagen.

Eller du kan eksperimentere med at lave hjemmelavet rød karrypasta.

Det er en meget simpel opskrift, som du også uden problemer kan variere alt efter ønsker, smag og hvad du lige har af lækkerier i grøntsagsskuffen i køleskabet.

De vigtigste grundelementer er i princippet rød karry, kokosmælk, soya, hvidløg og ingefær - derfra kan du gå amok med alskens lækkerier.

Du kan udskifte kylling med eksempelvis tigerrejer eller tofu og du kan udskifte grøntsagerne i min opskrift med bønner, græskar, rodfrugter og meget andet.

Jeg foretrækker denne opskrift, hvor kombinationen af aubergine, courgette, gulerødder, rødløg og broccoli giver den perfekte smag og konsistens, hvor der både er blødhed, dybde og lidt knas.

Herunder får du et par gode tips og tricks til, hvordan du laver en god hjemmelavet kylling i rød karry:

ANNONCE
Den perfekte kylling i rød karry

Hvordan får jeg min kylling i rød karry til at smage ligesom take-away?

Vigtigst af alt - en god rød karrypasta. Dem til en 20'er i de store røde bøtter i asiatiske minisupermarkeder fungerer eminent. Og masser af det! Samtidig en god balance mellem riseddike, soya og fishsauce - fishsauce er utroligt vigtigt for at binde retten sammen.

Kan jeg udskifte kylling med andet protein?

Du kan gøre lige som du lyster. De største klassikere på variationen er tofu og tigerrejer.

Kan man bruge andet end kokosmælk?

Det er lidt en essentiel del af opskriften for at gøre den thailandsk, men du kan i princippet bruge madlavningsfløde og piskefløde - smagen er bare anderledes.

Hvilke grøntsager kan man ellers bruge i en opskrift på kylling i rød karry?

Skalotteløg, forårsløg, squash, butternut squash, hokkaido, zuccini, peberfrugt, porrer, græskar, kål, glaskål og meget andet!

Kan man fryse kylling i rød karry?

Intet problem. Konsistensen kan komme til at se lidt sjov ud, når den tør op igen, men så længe man luner den langsomt op, så bliver den cremet igen.

Hvor længe kan kylling i rød karry holde sig?

I køleskab maks 2-3 dage.

Hvor meget kokosmælk skal man bruge?

Opskriften siger ca. 2 dåser kokosmælk a 400 g - men du kan sagtens eksempelvis blot nøjes med en enkelt dåse. Det afhænger af, hvor meget du er fan af sovs!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kylling i rød karry

Cremet og spicy!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 400 gram kyllingebryst
 • 1½ spsk. rød karrypasta (købt eller hjemmelavet)
 • 1 stk broccoli
 • 4 stk rødløg
 • 1 stk courgette
 • 1 stk aubergine
 • 4 fed hvidløg
 • 1 spsk. ingefær, revet
 • 2 stk kokosmælk, dåse
 • 1 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
 • 3 tsk fishsauce
 • 200 ml bouillon (kylling eller grøntsags)
 • 2 spsk. soyasauce
 • 3 stk gulerod

Fremgangsmåde

 1. Skær alle grøntsagerne i mundrette bidder. Har du god tid, er det en god ting at brune auberginen af alene på en brandvarm pande med en sjat olivenolie - det giver mere smag. Hvidløg og ingefær skæres/rives i små stykker.
 2. Skær kyllingen i mundrette bidder. Varm en gryde op med en sjat olivenolie til middelhøj varme - brun din røde karry af et par minutter og tilføj så kyllingen. Brun den af 3-4 minutter og tilføj så grøntsagerne og hvidløg + ingefær. Lad det stege i 4-5 minutter, så det smider lidt væske, inden du hælder kokosmælk og bouillon på.
 3. Tilføj soya, fishsauce og smag til. Skru ned på middelvarme og lad det småsimre i 20 minutter, så massen tykner og grøntsager er møre, men stadigvæk har bid. Serveres rygende varmt - enten som alene-måltid eller på ris.
Del

Seneste nyt

Annonce