Mandekogebogen

Kyllingelår på grill

Nemme, lækre kyllingelår på kulgrill og gasgrill.

Grillet kyllingelår er en evig klassiker til sommervarmen, da de tager kort tid at tilberede - eksempelvis i forhold til en hel kylling på grill - og fordi at de kan krydres i alle mulige forskellige retninger.

En opskrift på grillet kyllingelår er derfor ret simpel - for man har egentlig bare brug for at vide, hvor længe skal kyllingelår grilles?

Og svaret er kort og godt:

25-30 minutter på direkte varme med hyppige vendinger.

30-40 minutter på indirekte varme (200 grader). 

Disse grundregler gælder for både gas- og kulgrill.

Temperatur for grillet kyllingelår skal ligge på mindst 75 grader, hvis du bruger kødtermometer til at undersøge tilberedningen. 

Det er med til at give saftige kyllingelår på grill, som kan bruges enten som snack, hovedret eller tilbehør til en større komsammen.

Man kan vælge at køre helt klassisk og blot grille sine kyllingelår med salt, peber og olivenolie - så sikrer man sig den 'rene' kyllingesmag' og får ofte sprødt skind med stor smag.

Man kan også sagtens vende dem i krydderier såsom oregano, timian eller røget paprika - eller måske afslutte grillningen med at bade dem i hjemmelavet barbecue-sauce, og give dem en kort tur på direkte varme for at karamellisere dem.

En god klassiker er at grille dem med timian, salt og peber, og så lade dem køle af - de smager fantastisk kolde og er nemme at have med på ture med børnene.

Fang opskriften på kyllingelår på grill herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kyllingelår på grill

Sprøde og lækre!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk kyllingelår (underlår)
  • 2 tsk fint salt + peber
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 2 tsk eventuelle krydderier (timian, oregano,røget paprika,etc.)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din gasgrill eller kulgrill til ca 200 grader - smør dine kyllingelår ind i olivenolie og krydr dem.
  2. Direkte varme: 25-30 minutter på direkte varme med hyppige vendinger.
  3. Indirekte varme: 30-40 minutter på indirekte varme (200 grader).
  4. Servér dem med en god, frisk salat, hvidløgsbrød eller en frisk tomatsalat med oliven og mozzarella.
Del

Seneste nyt

Annonce