Mandekogebogen

Mini bagte kartofler

Små snack-kartofler!

Bagte kartofler er en evig klassiker som tilbehør til mange ting - den cremede, bagte smag funger perfekt til mange ting!

Men det behøver faktisk ikke kun at være bagekartofler, man bruger til formålet - selvom de har den bedste konsistens og størrelse til en kartoffel per mand, så kan man også bruge de helt små kartofler.

Dem kalder jeg mini bagte kartofler - det gør, at det tager kortere tid at tilberede og bliver til små, mundrette hapsere med den helt rigtige smag af bagte kartofler!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mini bagte kartofler

Snack-venlige kartofler!

2 portioner 50 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

Kartofler
  • 600 gram små kartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. fint salt

Purløgscreme
  • 2 dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
  • 1½ spsk. purløg, finthakket
  • 0,2 tsk salt + peber
  • 1 stk hvidløg, revet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 210 grader - er du i god tid, så tag gerne dine små kartofler ud af køleskabet 30-60 minutter inden tilberedning. Det giver et mere jævnt resultat, når de er stuetemperatur.
  2. Skyl dem, men skræl dem ikke - tør dem godt igen og læg et korssnit i midten af dem - ca. 2/3 ned i kartoflen. Pensl dem grundigt med olivenolie og giv dem efterfølgende et gavmildt drys salt.
  3. Stil dem i ovnen og bag dem i ca. 45-50 minutter - giv dem gerne varmluft de sidste 10-15 minutter alt efter ovns temperament. Mens de bager, blander du ingredienserne til dressingen og lader dem trække i mens. Server de rygende varme kartofler med en klat purløgscreme i hver.
Del

Seneste nyt

Annonce