Mini bagte kartofler
Små snack-kartofler!
Bagte kartofler er en evig klassiker som tilbehør til mange ting - den cremede, bagte smag funger perfekt til mange ting!
Men det behøver faktisk ikke kun at være bagekartofler, man bruger til formålet - selvom de har den bedste konsistens og størrelse til en kartoffel per mand, så kan man også bruge de helt små kartofler.
Dem kalder jeg mini bagte kartofler - det gør, at det tager kortere tid at tilberede og bliver til små, mundrette hapsere med den helt rigtige smag af bagte kartofler!
Fang opskriften herunder:
Mini bagte kartofler
Snack-venlige kartofler!
2 portioner
50 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ingredienser
- 600 gram små kartofler
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk. fint salt
Purløgscreme
- 2 dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
- 1½ spsk. purløg, finthakket
- 0,2 tsk salt + peber
- 1 stk hvidløg, revet
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 210 grader - er du i god tid, så tag gerne dine små kartofler ud af køleskabet 30-60 minutter inden tilberedning. Det giver et mere jævnt resultat, når de er stuetemperatur.
- Skyl dem, men skræl dem ikke - tør dem godt igen og læg et korssnit i midten af dem - ca. 2/3 ned i kartoflen. Pensl dem grundigt med olivenolie og giv dem efterfølgende et gavmildt drys salt.
- Stil dem i ovnen og bag dem i ca. 45-50 minutter - giv dem gerne varmluft de sidste 10-15 minutter alt efter ovns temperament. Mens de bager, blander du ingredienserne til dressingen og lader dem trække i mens. Server de rygende varme kartofler med en klat purløgscreme i hver.