Mandekogebogen

Mørbrad på grill

En evig klassiker!

Skal det gå hurtigt, være forholdsvist billigt og 'idiotsikkert' på grillfronten - så går man ikke galt i byen med en svinemørbrad på grill.

Det er en utrolig nem udskæring at håndtere, og selvom den godt kan blive tør, hvis man steger den for længe, så er den alligevel også ret fleksibel på både tilberedning, tilbehør og krydderier. 

Grilletiden for en svinemørbrad afhænger af flere faktorer, herunder tykkelsen på mørbraden og temperaturen på din grill.

Her er et par grundregler til at grille den perfekte svinemørbrad:

 1. Direkte varme (på en gasgrill eller kulgrill):

  • Forvarm din grill til medium varme (ca. 175-200°C).
  • Placer svinemørbraden direkte over varmen.
  • Grill den i cirka 12-15 minutter i alt, vend den regelmæssigt hver 3-4 minutter for at sikre en jævn tilberedning.
  • Brug en kødtermometer til at kontrollere, at mørbraden har en intern temperatur på mindst 63°C.
 2. Indirekte varme (på en gasgrill eller kulgrill):

  • Forbered din kulgrill med kul på den ene side og lad den varme op til medium varme. Forvarm din gasgrill på 200 grader.
  • Placer svinemørbraden på den modsatte side af kullene, væk fra direkte varme. Det samme på gasgrillen, væk fra gasblus. 
  • Grill den i cirka 20-25 minutter i alt, vend den en gang halvvejs igennem grilltiden.
  • Brug en kødtermometer til at kontrollere, at mørbraden har en intern temperatur på mindst 63°C

Hvis du mangler inspiration til at krydre din svinemørbrad, så går du ikke galt i byen med disse fem klassikere:

ANNONCE
5 måder at krydre din svinemørbrad på grill

Klassisk BBQ-krydderi

Gnid svinemørbraden grundigt med en blanding af salt, sort peber, paprika, hvidløgspulver og brun farin. Tilføj eventuelt en smule cayennepeber for en let styrke. Dette giver en velafbalanceret smag med en sød og røget undertone.

Italiensk marinade:

Bland olivenolie, friskhakket hvidløg, tørret oregano, basilikum, rosmarin, citronsaft, salt og peber. Massér blandingen ind i svinemørbraden og lad den marinere i mindst en time før grillning. Denne marinade tilføjer en frisk og urteagtig smag til kødet.


Honning-sennep glasur:

Lav en glasur af honning, dijonsennep, æblecidereddike, salt og peber. Pensl svinemørbraden med glasuren under grillningen, så den får en sød og krydret smag med et strejf af syrlighed.

Citrus og chili rub:

Riv skallen af en citron og en lime, og bland det med spidskommen, chilipulver, salt, peber og olivenolie. Gnid blandingen godt ind i svinemørbraden. Denne krydderi kombination tilføjer en frisk citrus smag med en let styrke fra chilien.

Asiatisk sesam-marinade:

Bland sojasauce, sesamolie, revet ingefær, hvidløg, brunt sukker og lidt risvinseddike. Marinér svinemørbraden i denne blanding i mindst en time før grillning. Denne marinade giver en dyb umami-smag med et hint af sødme og sesam.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mørbrad på grill

Mørt og lækkert!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 600 gram svinemørbrad
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 stk krydderier efter smag (se inspiration længere oppe!)

Fremgangsmåde

 1. Forvarm din grill til medium varme (ca. 175-200°C) for direkte grillning. Dup svinemørbraden tør med køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt. Pensl svinemørbraden med olivenolie på alle sider.
 2. Gnid svinemørbraden grundigt med salt, peber og dine valgte krydderier eller marinade. Massér krydderierne ind i kødet for at sikre, at det er godt dækket.
 3. Placer svinemørbraden direkte over varmen på din forvarmede grill. Grill den i ca. 12-15 minutter i alt, vend den regelmæssigt hver 3-4 minutter for at sikre en jævn tilberedning. Brug en kødtermometer til at kontrollere, at svinemørbraden har en indre temperatur på mindst 63°C, hvilket er det anbefalede for svinemørbrad.
 4. Når svinemørbraden er færdiggrillet, tag den af grillen og lad den hvile i 5-10 minutter, inden du skærer den ud i skiver. Server med dine foretrukne sideretter og nyd!
Del

Seneste nyt

Annonce