Mandekogebogen

Mongolian Beef

Taiwanesisk klassiker!

Mongolian Beef er en velkendt klassiker i asiatisk take-away-universet, hvor man steger tynde skiver kød sprøde i majsstivelse og olie - og dernæst svøber det i en lækker, nem og simpel sticky sauce.

Selvom det hedder Mongolian Beef, så har det faktisk ikke noget at gøre med det mongolske køkken - det er en opskrift fra Taiwan, som efterfølgende er blevet dyrket af Vesten og især USA.

Det er en meget simpel og velsmagende ret, hvor man infuserer en sticky sauce med ingefær, chili og hvidløg samt soya og brun farin.

Perfekt symbiose mellem salt, surt, sødt og spicy. 

Man bruger ofte flanksteak eller en god oksebøf a la ribeye til formålet, hvor man skærer helt tynde skiver for at få den bedste smag.

Ved at coate dem i majsstivelse og stege dem sprøde, inden de ryger i saucen, gør, at man får nogle let sprøde, og 'snaskede' stykker kød, som virkelig vækker associationer til kinamad.

På den gode måde!

Fang min opskrift på Mongolian Beef he

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mongolian Beef

Klassisk hjemmelavet takeaway!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød og fyld
  • 300 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
  • ½ stk broccoli
  • 2 stk forårsløg
  • 1 dl majsstivelse

Sauce-base
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 spsk. hvidløg, revet
  • ½ stk rød chili

Sauce
  • ½ dl soyasauce
  • 2½ spsk. brun farin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk majsstivelse
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande din revet hvidløg og ingefær sammen finthakket chili og stil til side. Skær nu din broccoli ud i små mundrette buketter og blancher dem i kogende vand i 3 minutter. Snit også dine forårsløg og mindre stykker. Stil dem til side.
  2. Bland alle ingredienserne sammen til saucen og stil klar. (ikke sauce-basen, den skal steges først).
  3. Skær dit kød i så tynde skiver som muligt og bland dem godt sammen med majsstivelse, så alle overflader dækkes. Varm en pande op på høj varme med en god sjat smagsneutral olie, og steg skiverne sprøde og gyldne - lad dem dryppe af efterfølgende.
  4. Fjern panden og stil en gryde eller wok på blusset - svits sauce-basen i nogle minutter og tilføj så saucen. Lad den koge op og tykne et par minutter, hvorefter du hælder kødet, blancherede broccoli og forårsløg i mikset. Varm det i gennem et par minutter og servér så straks. Gerne på toppen af nykogte ris!
Del

Seneste nyt

Annonce