Mandekogebogen

Moqueca Baiana

Fiskestuvning på fra det brasilianske køkken.

Verdenskøkkenet er vidtrækkende og fantastisk at dykke ned i - der er ikke noget bedre end at opleve nye smagskombinationer og anderledes måder at sammensætte retter på!

Denne gang har jeg kigget over skulderen på det traditionelle køkken i Brasilien, hvor en af deres helt store klassikere er en fiskegryderet/stuvning, som går under navnet Moqueca Baiana.

I al sin enkelthed er det en god, fast fisk, der får lov til at tilberede i en tilsmagt sauce på kokosmælk, bouillon og en masse krydderier. 

Den er simpel, nem og aromatisk - perfekt måde at få inkorporeret mere fisk ind i hverdagen på en ny og anderledes måde.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Moqueca Baiana

Brasiliansk fiskegryde!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hvidfisk (torsk, lange, kuller, lyssej, etc.)
  • 1½ stk lime, økologisk
  • 1 stk løg
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 350 ml kokosmælk
  • 1½ dl bouillon (fiske- eller grøntsags)
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 1½ spsk. spidskommen, stødt
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk salt
  • ½ stk rød chili (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Start med at ordne fisken - hvis der er skind på dine fileter, skal dette af. Skær herefter fisken ud på i mindre tern, og pres saften af 1 lime udover fisken sammen med lidt salt og peber. Lad det stå og trække/marinere, mens du ordner grøntsagerne.
  2. Snit løg og hvidløg fint og svits det i en gryde i lidt olie - snit herefter peberfrugten i aflange strimler.
  3. Når løgene er klaret en smule, tilsættes peberfrugten og steger med i et par minutter.
  4. Tilsæt nu sukker, spidskommen og paprika og lad det svitse lidt med i nogle minutter - skru herefter ned i middelvarme og tilsæt først bouillon, hakket tomat og derefter din kokosmælk. Hvis du vil have den lidt spicy, så kan du tilføje chilien nu skåret i tynde skiver.
  5. Lad det småsimre i 15-20 minutter uden låg, så saucen kan koge lidt ind og tykne - smag løbende til med salt og peber, og eventuelt flere krydderier og mere limesaft.
  6. Når det har simret nok, tilsættes fisken i saucen - sørg blot for at fisken er dækket af saucen og lad den ellers være. Lad et simre videre i 5-6 minutter, indtil fisken er tilberedt. Servér rygende varmt med hvide ris.
Del

Seneste nyt