Muhammara
Mellemøstlig, smagfuld dip med grillet peberfrugt!
Muhammara er en dip fra Mellemøsten, som består af en blanding af grillede peberfrugter, valnødder, brødkrummer samt en række lækre autentiske smagsgivere.
Hvis du trænger til at oppe dit dip-game til næste tapas-aften eller bare gerne vil prøve en anderledes, fast og smagfuld dip - så skal du prøve denne.
Den er utrolig nem at lave og har en dyb, dyb smag - den er ganske simpel og består af hårdt grillede peberfrugter, valnødder, hvidløg, brødkrummer og krydderier.
Den helt autentiske opskrift kræver granatæble-sirup, mens hvis du ikke kan skaffe det, så kan man stadig vække sødmen med en god, mørk sirup.
Den er en cremet, grov og smagfuld dip, som gør sig godt til chips, fladbrød og i pitabrød såvel som sandwich.
Fang opskriften herunder:
Muhammara
Mellemøstlig rød dip!
4 portioner
35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 3 stk peberfrugt, røde
- 1½ dl valnødder
- 1 stk skive brød (eller samme mængde i brødkrummer)
- 1 spsk. granatæble-sirup (alternativt mørk sirup)
- 2 tsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk spidskommen, stødt
- ½ tsk chiliflager, kan undlades
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 220 grader varmluft. Læg dine hele peberfrugter ind på en bageplade med bagepapir - giv dem ca. 20-25 minutter, hvor du vender dem løbende, indtil skindet bliver helt sort. Tag dem herefter ud og læg dem i en skål, som du lukker til med husholdningsfilm. Det hjælper med at løsne skindet. Når de er let afkølet, man du pille skindet og fjerne kerner og stilk.
- Mens peberfrugterne bager/griller kan du blende hvidløg, brød i brudstykker, olivenolie, valnødder og krydderierne i en foodprocessor. Tilføj herefter olivenolie, sirup, spidskommen og chiliflager. Tilføj herefter peberfrugt og blend til ønsket konsistens - tilføj mere olie, hvis den skal være mere lind. Smag til med salt og server!