Mandekogebogen

Nemme, luftige ølandshvedeboller

Svampede, luftige og utroligt nemme!

Hvis man står i en travl hverdag og har lyst eller brug for lidt lækkert hjemmebag, så kan det godt være lidt besværligt at skulle arbejde med surdeje, lange hævninger og lignende.

Derfor er det altid rart at have et par velsmagende opskrifter i baghånden, som kan smides i ovnen på rekordtid.

Jeg har igen eksperimenteret lidt med ølandshvedemel og kommet frem til denne nemme, lækre opskrift på ølandshvedeboller.

De er luftige, sprøde, saftige, velsmagende - og ikke mindst utroligt nemme at lave!

Se med herunder.

ANNONCE

Nemme ølandshvedeboller

Saftige, luftige og sprøde!

20 portioner 2 timer, 14 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 14 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 20 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 450 gram ølandshvedemel
  • 100 gram groft rugmel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet og tilsæt herefter olivenolie.
  2. Bland meltyperne sammen i en skål og hæld det sammen med vandet på en røremaskine.
  3. Ælt dejen i 12 minutter ved mediumhastighed. Den skal slippe skålen, når den kører rundt - men den skal stadigvæk være klistret, når du får fingrene i den.
  4. Skrab dejen ud i en oliesmurt skål og sat den i køleskabet i en time.
  5. Efter koldhævningen skrabes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 20 små stykker dej.
  6. Nu er det vigtigt, at bollerne bliver 'spændt op' som en bold. Det gøres enten ved at bruge en dejskraber til at skubbe dejen ind under sig selv, indtil man har spændt den op. En anden teknik er at væde fingrene en smule med vand og trække dejen ud i hånden og klemme det ind under sig selv.
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve overdækket i 1 time ved stuetemperatur.
  8. Forvarm ovnen til 250 grader og bag dem i 14 minutter. Lad dem køle lidt af inden servering.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt