Mandekogebogen

Pander

Forskellige pander til forskellige formål

En pande er en vigtig del af ethvert køkken, og er et uundværligt redskab til madlavning. Pander er tilgængelige i mange forskellige størrelser, former og materialer. I denne artikel vil vi se nærmere på de forskellige typer af pander og de fordele og ulemper, der følger med hver type.

Typer af pander

  • Stegepande: En stegepande er en alsidig pande, der kan bruges til at stege kød, fisk og grøntsager. Stegepander er ofte lavet af støbejern eller rustfrit stål og har en non-stick belægning, der gør det nemt at stege maden uden at den brænder på.
  • Sauterpande: En sauterpande er en dybere pande med høje kanter, der er ideel til at lave sauterede retter, hvor maden skal vendes og røres rundt. Sauterpander er ofte lavet af rustfrit stål og har en non-stick belægning.
  • Wok: En wok er en dyb pande med en rund bund, der er ideel til at lave asiatisk-inspireret mad. Wokken er ofte lavet af støbejern eller aluminium og har en non-stick belægning.
  • Gryde: En gryde er en pande med høje kanter, der er ideel til at tilberede simreretter, supper og saucer. Gryder er ofte lavet af rustfrit stål eller støbejern og kan have en non-stick belægning.
  • Crepepande: En crepepande er en flad pande med en lav kant, der er ideel til at lave crepes og pandekager. Crepepander er ofte lavet af støbejern eller aluminium og har en non-stick belægning.

Fordelene og ulemperne ved forskellige typer af pander

  • Stegepande: Fordelene ved en stegepande er, at den er alsidig og kan bruges til mange forskellige retter. Stegepander er også holdbare og lette at rengøre. En ulempe kan være, at de kan være tunge og svære at håndtere.
  • Sauterpande: En fordel ved sauterpander er, at de har høje kanter, der gør det nemt at tilberede sauterede retter. Sauterpander er også alsidige og kan bruges til en bred vifte af retter. En ulempe kan være, at de kan være tunge og svære at håndtere.
  • Wok: En fordel ved en wok er, at den er ideel til at lave asiatiske retter, der kræver høj varme og hurtig tilberedning. Wokken er også let at rengøre og kan bruges til at tilberede store portioner. En ulempe kan være, at den kan være svær at håndtere, især når den er fyldt med mad.
  • Gryde: En fordel ved en gryde er, at den har høje kanter, der gør det nemt at tilberede simreretter og saucer. Gryder er også ideelle til at tilberede store portioner af mad. En ulempe kan være, at de kan være tunge og svære at håndtere.
  • Crepepande: En fordel ved en crepepande er, at den har en flad overflade, der er ideel til at lave pandekager og crepes. Crepepander er også lette at rengøre og kan opbevares i et køkkenskab uden at tage for meget plads. En ulempe kan være, at de har en lav kant, der kan gøre det svært at vende maden.
     
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce