Mandekogebogen

Patatas Bravas

Den perfekte spanske tapas.

Hvis der er en slags tapas, jeg altid som minimum vælger i det spanske køkken, så må det være patatas bravas.

I al sin enkelthed er det egentlig bare en luksusudgave af brasede kartofler - men lavet med en autentisk spicy bravas-sauce og hvidløgsaoli?

Så er der ikke et øje tørt!

Herunder får du min opskrift på sprøde Patatas Bravas med bravas-sauce og aoli - perfekt deletapas til to personer:

ANNONCE

Patatas Bravas

Sprødt og spicy!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk bagekartoffel
  • 2 dl rapsolie, til stegning
  • 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 2 stk hvidløg
  • 2 dl hakkede tomater (fra dåse eller friske)
  • 2 tsk røget paprika
  • ½ stk løg
  • 1½ spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1 tsk honning, sirup eller sukker
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt + peber
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern - hæld dem i en skål og overhæld med koldt vand. Lad dem gerne trække minimum 1 time for at trække stivelse ud.
  2. Imens laver du aoli ved at blande mayonnaise med 1 revet hvidløg - lad det trække i 10 minutter og smag så til med salt og peber.
  3. Herefter laves bravas-saucen - her kan du enten bruge 2 deciliter friskhakkede tomater fra drivhuset eller bare en klassisk dåse. Bland de hakkede tomater i en gryde med 1/2 løg og 1 hvidløg. Blend massen.
  4. Bring gryden i kog og tilsæt røget paprika, eddike, cayennepeber, sirup og olivenolie - lad det simre nogle minutter og smag så til med salt og peber og eventuelt flere af krydderierne. Den skal have en frisk syrlighed, tung røg fra paprika og lidt varme fra cayennepeber.
  5. Hæld nu vandet fra kartoflerne og tør den i et viskestykke - varm en pande op med rapsolien.
  6. Tilsæt ternene af kartoflerne og steg dem ved middelhøj varme - pas på, at de ikke bliver mørke for hurtigt, da de skal have godt og vel 10-15 minutter jævn varme, hvor du løbende vender dem med en pincet, så alle siderne bliver sprøde, mens midten forbliver cremet.
  7. Når kartoflerne har fået en sprød overflade hældes de på en tallerken med fedtsugende papir - server dem herefter rygende varme med de to dyppelser!
Del

Seneste nyt