Peking Pork
Nem, snasket og hurtig hjemmelavet takeaway!
Nem aftensmad og inspiration til dette kan man altid finde i det asiatiske køkken med alt fra stir-fry, wok og hurtige lækre retter.
Oftest kan man finde mange af disse klassikere på fastfood-fronten, men du får typisk endnu bedre smag og konsistens, hvis du selv laver det - lad os kalde det hjemmelavet takeaway!
Og den seneste opskrift, jeg har kastet mig over, er Peking Pork - en velkendt klassiker fra den amerikansk-kinesiske univers i hjemmelavet udgave.
I al sin enkelthed en lækker smag med sprøde, sticky stykker svinekød vendt i en ægge-majsstivelsesmasse og krydret sauce - kødet har fået en særlig coating, som gør, at den forbliver sprød og lækker, selv når du rykker den ned i den varme, klistrede sticky sauce.
Til denne ret har jeg brugt en genial udskæring fra Dyrbar, som går under navnet Edderkoppen - vi har tidligere brugt Edderkoppen til Garlic Butter Steak Potatoes, men denne gang er udskæringen fra gris - en lækker, mør og smagfuld udskæring, som passer perfekt til denne ret.
Du kan også bruge svinebryst, nakkekoteletter, mørbrad og meget andet - fang opskriften herunder:
Peking Pork
Smagfuld stir-fry!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 250 gram svinekød (edderkoppen fra dyrbar, kotelet, mørbrad etc.)
- 1 stk æg
- 1½ spsk. majsstivelse
- ½ tsk fint salt
Marinade
- ½ dl soyasauce
- 1 spsk. sesamolie
- 3 spsk. honning, sirup eller sukker
- 1½ spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1½ tsk majsstivelse
- 1 spsk. chilisauce (sursød eller sriracha)
- ½ tsk five spice-krydderi, kan undlades
Fremgangsmåde
- Soigner dit kød for overskydende fedt og hvis du har en kødhammer, så giv det lige et par slag ligesom når man mørner en schnitzel - skær kødet ud i mundrette bidder. Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med majsstivelse og salt. Hæld kødstykkerne i og giv dem en god coating.
- Bland alle ingredienserne sammen til marinaden og hav den klar - sæt også ris over at koge, hvis du bruger det som tilbehør. Du kan også bruge pasta, brød og ellers spise det alene.
- Varm en wok op med en gavmild sjat olie til meget høj varme - smid de æggedækkede svinetern ned i olien og friter dem sprøde. Hæld dem på fedtsugende papir og kasser alt undtagen 1 tsk. olie - smid wokken tilbage på varmen og hæld marinaden på wokken. Lad det koge op og tykne ind - tilsæt lidt vand løbende, indtil du får den rette konsistens. Det er nemmere at tilføje lidt efter lidt, så du også kan justere smagen.
- Når tykkelsen er perfekt, smider du de sprøde stykker kød op i saucen giver dem 1 minuts opkog og serverer straks - gerne på toppen af ris med lidt sesamfrø og finthakket forårsløg.