Mandekogebogen

Peking Pork

Nem, snasket og hurtig hjemmelavet takeaway!

Nem aftensmad og inspiration til dette kan man altid finde i det asiatiske køkken med alt fra stir-fry, wok og hurtige lækre retter.

Oftest kan man finde mange af disse klassikere på fastfood-fronten, men du får typisk endnu bedre smag og konsistens, hvis du selv laver det - lad os kalde det hjemmelavet takeaway!

Og den seneste opskrift, jeg har kastet mig over, er Peking Pork - en velkendt klassiker fra den amerikansk-kinesiske univers i hjemmelavet udgave.

I al sin enkelthed en lækker smag med sprøde, sticky stykker svinekød vendt i en ægge-majsstivelsesmasse og krydret sauce - kødet har fået en særlig coating, som gør, at den forbliver sprød og lækker, selv når du rykker den ned i den varme, klistrede sticky sauce.

Til denne ret har jeg brugt en genial udskæring fra Dyrbar, som går under navnet Edderkoppen - vi har tidligere brugt Edderkoppen til Garlic Butter Steak Potatoes, men denne gang er udskæringen fra gris - en lækker, mør og smagfuld udskæring, som passer perfekt til denne ret. 

Du kan også bruge svinebryst, nakkekoteletter, mørbrad og meget andet - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Peking Pork

Smagfuld stir-fry!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød
  • 250 gram svinekød (edderkoppen fra dyrbar, kotelet, mørbrad etc.)
  • 1 stk æg
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • ½ tsk fint salt

Marinade
  • ½ dl soyasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. honning, sirup eller sukker
  • 1½ spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 1 spsk. chilisauce (sursød eller sriracha)
  • ½ tsk five spice-krydderi, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Soigner dit kød for overskydende fedt og hvis du har en kødhammer, så giv det lige et par slag ligesom når man mørner en schnitzel - skær kødet ud i mundrette bidder. Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med majsstivelse og salt. Hæld kødstykkerne i og giv dem en god coating.
  2. Bland alle ingredienserne sammen til marinaden og hav den klar - sæt også ris over at koge, hvis du bruger det som tilbehør. Du kan også bruge pasta, brød og ellers spise det alene.
  3. Varm en wok op med en gavmild sjat olie til meget høj varme - smid de æggedækkede svinetern ned i olien og friter dem sprøde. Hæld dem på fedtsugende papir og kasser alt undtagen 1 tsk. olie - smid wokken tilbage på varmen og hæld marinaden på wokken. Lad det koge op og tykne ind - tilsæt lidt vand løbende, indtil du får den rette konsistens. Det er nemmere at tilføje lidt efter lidt, så du også kan justere smagen.
  4. Når tykkelsen er perfekt, smider du de sprøde stykker kød op i saucen giver dem 1 minuts opkog og serverer straks - gerne på toppen af ris med lidt sesamfrø og finthakket forårsløg.
Del

Seneste nyt

Annonce