Pork Stroganoff
Stroganoff-variant!
Bøf Stroganoff er en velkendt russisk gryderet med mørt oksekød i en lækker sauce med paprika.
Men den fungerer faktisk også helt eminent i en ret med grisekød - aka. Pork Stroganoff!
Det er en spændende og smagfuld variation, som byder på banen med lidt inspiration til nye simreretter til de mørke tider på året.
Den har lige fået tilføjet lidt timian, men ellers minder den meget om fremgangsmåden til Bøf Stroganoff - her bruger man bare nakkefilet, som giver en masse smag og dybde til retten.
Du kan sagtens bruge skært svinekød eller mere magre udskæringer, men du får altså en på smagsoplevelsen ved at bruge det fedtholdige nakkefilet.
Mørt, cremet og lækkert - og så passer det perfekt til både pasta, kartoffelmos og ris.
Fang opskriften herunder:
Pork Stroganoff
Smagfuld stroganoff-variant!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 minutter
Ingredienser
- 800 gram nakkefilet
- 2 spsk. hvedemel
- 1 stk champignon, bakke
- 3 stk gulerod
- 150 gram bacon, tern
- 2 spsk. koncentreret tomat
- 500 ml bouillon, okse- eller grøntsags
- 2 dl piskefløde (el. madlavningsfløde)
- 2 stk løg
- 1½ spsk. paprika
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk timian
- 1 tsk salt + peber
- 1½ dl perleløg, kan undlades
Fremgangsmåde
- Snit løg i tern, champignon i skiver og gulerødder i mundrette bider. Stil til side. Soigner nu kødet for de største fedt-scener og skær det i tern af 2-3 centimeter.
- Start med at stege bacon på en tør pande - steg det næsten sprødt, lige indtil det er gyldent og brunt. Skrab det af panden og læg til side, men behold fedtet på panden. Steg nu dine champignon i fedtet. Læg herefter champignon over til bacon-ternene.
- Hvis fedtet er mindsket, tilføj lidt olie på panden - 'pudr' nu dine kød-tern med hvedemel, så de blot er dækket. Steg dem nu i fedt/olie, så de brunes godt af på alle sider.
- Tag en stor gryde og bring den op på middelhøj varme med en sjat olie - tilføj løg og sauter dem i nogle minutter. Tilføj herefter koncentreret tomat og lad det svitse et par minutter.
- Nu hælder du champignon, bacon-tern, kød-tern og alle resterende ingredienser på nær perleløg i gryden. Rør det godt sammen, bring det i kog og skru så ned på lav varme.
- Lad det simre i ca. 2 timer - smag til undervejs, om det mangler krydderi, salt eller lignende. De sidste 20 minutter, tilføjer du perleløg. Hvis ønsker saucen tyknet yderligere (melet på kødet jævner også lidt), så opløs lidt maizena i mælk og tilføj til retten de sidste 20 minutter.
- Serveres gerne til kartoffelmos, pasta, ris eller hvad du ønsker af tilbehør.